The Challenge: Japan Skins

Tournytt

Woods rehabilitering snabbare än förväntat

I augusti lade sig Tiger Woods under kniven för att operera sitt vänstra knä. Rehabiliteringen har gått bättre än förväntat.

Jesper Johansson • 2019-10-21

I augusti meddelade Tiger Woods att han, återigen, var tvungen att göra en operation.
Amerikanen har under karriären gjort flera ingrepp på kroppen, främst knän och rygg har förbättrats med hjälp av läkare.

Tiger har opererat sitt knä

Under sensommaren var det åter ett knä som genomgick en upputsning. Och läkandeprocessen har varit gynsam för Tiger Woods. Faktum är att den gått så pass bra att han uppskattar sin återhämtning till en vecka tidigare än planerat. På grund av det här förändras hans schema under de sista tävlingarna för året.
– Det har varit härligt att kunna böja sig ner och läsa puttar. Jag är ungefär en vecka före schemat, sa Woods efter måndagens “The Challenge”, en skins-match mellan honom, Rory McIlroy, Hideki Matsuyama och Jason Day. 

På grund av den kvicka återhämtningen är Woods nu mer säker på att han ska kunna vara tillgänglig i ytterligare tre tävlingar 2019; veckans Zozo Championship, Hero World Challenge på Bahamas och Presidents Cup i Australien i mitten av december.
– På grund av att jag läkt så snabbt är jag mer hoppfull inför framtiden. Jag kommer kunna spela den här veckan, Hero på Bahamas och i Australien. Under mitten av säsongen kände jag att den här avslutningen skulle blir ganska tuff men så känns det inte längre.

Om Tiger Woods spelar i Presidents Cup eller inte återstår att se. Amerikanen är kapten för USA under matchen mot det internationella laget på Royal Melbourne. Han lyckades inte ta en av de åtta platserna som garanterar ett deltagande. Men han kan fortfarande välja sig själv som en av de fyra spelarna han ska välja till tävlingen.
– Jag ska ju till Australien oavsett. Sen får vi se om jag spelar eller inte, sa amerikanen efter jippotävlingen i Japan.


Scroll to Top