BMW Championship – Final Round

Tournytt

Tiger släpper memoar: ”Mina ord och mina tankar”

I ett pressmeddelande berättar Tiger Woods att han skriver en memoar om sitt liv.

Text: Jesper Johansson • 2019-10-16

Det har skrivits spaltmeter om Tiger Woods genom åren. Den evigt aktuelle, alltid lika intressanta, golfaren har hänfört en hel värld sedan han debuterade på PGA Tour i mitten av 2000-talet.

Flera böcker om hans karriär har skrivits, men aldrig med Tiger Woods som avsändare (utöver hans bok om The Masters 1997).

Nu meddelar legendaren att han ska skriva en memoar tillsammans med förlaget HarperCollins. Boken ska heta “Back” vilket är en vinkning mot att han åter tagit sig till toppen av golftronen efter all dramatik som präglat hans liv, samt “back” som i “rygg”. Delen av hans kropp som nästan kostat honom karriären och livsglädjen. Amerikanen har, som bekant, opererat ryggen vid fyra tillfällen varav den sista innebar steloperation av två kotor.
– Jag har varit i strålkastaljuset en lång tid och på grund av det har det skrivits artiklar och gjorts TV-program om mig som för det mesta varit fyllt av faktafel, spekulationer och misstag. Den här boken blir min definitiva historia, säger Woods i ett uttalande.
– Det är mina ord och ett uttryck av mina tankar. Den beskriver hur jag känner och vad som egentligen hänt i mitt liv. Jag har arbetat med den under en tid och jag ser fram emot att fortsätta processen och skapa en bok som folk vill läsa.

När boken väl kommer till butik är ännu oklart.Text: Jesper Johansson • 2019-10-16
TournyttPGA TourTiger WoodsUS Masters
Scroll to Top