5de36796bad7d

Tournytt

Lindberg starkast i säsongsavslutningen

AIK-spelaren vann Tourfinalen i Estland

Text: Martin Strömberg • 2019-10-11

Mikael Lindberg, AIK Golfklubb, tog hem segern när Swedish Golf Tour 2019 avslutades med Tour Final by Pärnu Bay Golf Links.

Det var årets första seger för Lindberg som tidigare under säsongen slutat topp-5 vid fyra tillfällen. 

– Det var skönt att få lite revansch främst från Elisefarm Open. Det var ett bra sista varv för en gångs skull, tidigare har jag många gånger spelat bra de två första dagarna, men haft lite strul sista dagen. Så detta var skönt att få ihop ett bra varv i vinden idag, säger Mikael Lindberg efter segern av tourfinalen.

Vid Elisefarm Open hade Lindberg en mindre bra avslutning och förlorade titeln i särspel. Nu med ronder på 62, 66 och 70 slag för totalt 18 under par skrevs segermarginalen till två slag.

– De första två dagarna hade vi så gott som vindstilla medan det idag blåste på lite, så det var en helt annan bana vi spelade idag. Det var länge sedan jag var så här många under par och det är framför allt puttningen som har funkat. Den här banan är ganska snäll från tee och även om jag slagit många bra slag upp nära så är det nog puttningen som varit den största skillnaden, säger Mikael Lindberg om varför han segrade.   

 

Lindberg starkast i säsongsavslutningen
Foto: Swedish Golf Tour

Säsongen är inte slut för Lindberg bara för att säsongen på Swedish Golf Tour är över. I början av november väntar steg 2 av kvalet till Europatouren i Spanien. Innan dess hoppas han på bra höstväder i Sverige innan han åker ned en vecka innan kvalet startar för att förbereda sig på plats.

På delad andraplats vid Tour Final by Pärnu Bay Golf Links slutade totalsegraren av årets Nordic Golf Leauge, Niklas Nørgard Møller från Danmark, tillsammans med Björn Hellgren.

Till Challenge Tour 2020

Topp-5 på Golfbox Nordic Golf League Ranking får status på European Challenge Tour nästa säsong:

1. Niklas Nørgard Møller, Danmark

2. Christopher Sahlström, Sverige

3. Elias Bertheussen, Norge

4. Haraldur Magnus, Island

5. Nikolai Kristensen, Danmark

Gudmundur Kristjansson från Island har också säkrat en plats på Challengetour 2020 genom segrar i tre tävlingar under säsongen.

Flest segrar under året togs av Christopher Sahlström som segrade vid fem tillfällen. Christopher slutade även i topp av Swedish Golf Tours ranking där enbart SGT-tävlingar räknas.

Klart flest birdies under året gjordes av Niklas Nørgard Møller som med 198 birdies gjorde 49 fler än tvåan Åke Nilsson. 

Resultat Tour Final by Pärnu Bay Golf Links
https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/swedish-golf-tour/tavling2/#/competition/1817105/results

Golfbox Nordic Golf Leauge Ranking
https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/swedish-golf-tour/tavling2/#/orderofmerit/87907

FJ Birdieligan
https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/swedish-golf-tour/tavling/#/orderofmerit/92268


Text: Martin Strömberg • 2019-10-11
TournyttChristopher SahlströmMikael LindbergSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top