TOUR Championship – Final Round

Tournytt

Koepka har genomfört smärtsam operation: ”Jag skrek när de gjorde det”

Brooks Koepka är tillbaka på golfbanan. Och det med ett nyopererat knä. Världsettan säger att han nu kan förbereda sig ordentligt inför tävlingarna.

Jesper Johansson • 2019-10-03

Brooks Koepka ska i veckan spela sin första tävling på PGA Tour för säsongen. Världsettan är en av storfavoriterna i Shriners Hospitals for Children Open men innan du lassar in dina sista kronor på amerikanen som vinnare i tävlingen bör du ta del av den här informationen:

Brooks Koepka opererade sitt vänstra knä under september.

Världsettan berättade under en presskonferens inför veckans tävling att ingreppet skedde måndagen efter Tour Championship.
– Jag såg allt de gjorde på en skärm och det var extremt smärtsamt. Jag skrek när de gjorde det, sa Koepka.

På sitt vänstra knä genomförde läkaren en stamcellsbehandling för att laga en delvis söndersliten sena. Efter operationen var Koepka sängliggande i tre dagar innan en fyra veckor lång rehab-period inleddes. Han tog upp en golfklubba för första gången för en vecka sedan.
Vilket visserligen är tidigare än han brukar göra det under ett uppehåll.

Koepka: "Jag behöver inte slå några bollar"

Det var i somras som Brooks Koepka berättade att han inte tränade inför tävlingar som inte var majors och att han använde tävlingarna för att hitta sitt spel, snarare än träningsdagar. Det här fick han kritik för, då många ansåg att han var respektlös mot arrangörerna av de vanliga tävlingarna. Men på onsdagen berättade Koepka att han helt enkelt inte kunde träna. Att det inte handlade om nonchalans, utan om en nödvändighet för att kunna fortsätta spela.
– Äntligen kan jag träna igen utan smärta, vilket är skönt. Förra året tränade jag inte alls och äntligen känner jag att jag mår bra nog för att kunna göra det och förbereda mig inför en tävling.
– I år ska jag träna betydligt mer, sa Koepka.

Under förra säsongen vann Brooks Koepka vid tre tillfällen, bland annat PGA Championship. Dessutom slutade han topp-4 i alla majors. De resultaten generades alltså trots att han inte kunde träna. Vad som väntar i år, med möjligheten att faktiskt förbereda sig ordentligt inför tävlingarna, återstår att se.


Scroll to Top