TOUR Championship – Final Round

McIlroy uppskattar rivaliteten med Koepka

Rory McIlroy är världens näst högst rankade golfare. Hans värsta rival är den enda högre rankade.

Text: Jesper Johansson • 2019-09-17 Uppdaterad 2019-12-12

Under den gångna säsongen på PGA Tour har en rivalitet utkristalliserat sig.
Rory McIlroy lyckades vinna FedEx Cup och ytterligare två titlar, bland annat Players Championship. Nordirländaren har också klättrat till en andraplats på världsrankingen.

Hans värsta motståndare är mannen ovanför honom på samma rankinglista.

Brooks Koepka lyckades också vinna vid tre tillfällen under säsongen varav en seger var PGA Championhip på Bethpage Black utanför New York.
Och att de båda är ute efter samma sak, titlar och positionen som världsetta, är något McIlroy uppskattar:
– Brooks har tveklöst varit den bästa spelaren i världen i ett par år. Jag har haft tur då jag kunnat spela på en hög nivå senaste decenniet. Under de här åren har media försökt att skapa en rivalitet. Mig mot Tiger, mig mot Jordan Spieth, Dustin Johnson, Jason Day och nu Brooks Koepka.
– Jag uppskattar att jag har varit den gemensamma nämnaren. Det betyder att jag gör något rätt, säger McIlroy i en intervju med Golfpass.

Rory "Årets spelare" enligt kollegorna

Rory McIlroy försökte använda sig av rivaliteten under finalen på East Lake. Ett par veckor tidigare hade han och Koepka spelat i ledarbollen i WGC-FedEx St Jude och amerikanen vann med tre slags marginal till tvåan. Det blev en trigger för nordirländaren.
– Jag behövde det inför East Lake eftersom det var lite revansch-lust från min sida. Han snackade om att han försökte vara den dominanta spelaren och när jag hörde det tänkte jag ”han måste då besegra mig först”.
– Det är båda våra inställningar framöver, vilket jag tror är bra för golfen, säger McIlroy.

I veckan spelar Rory McIlroy på European Tour, då BMW PGA Championship ska avgöras på Wentwoth.Text: Jesper Johansson • 2019-09-17
TournyttBrooks KoepkaPGA TourRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen