BMW PGA Championship – Previews

Tournytt

ET kontrollerar speltempot med GPS-sändare

Domarna på European Tour ska få bättre koll på speltempot genom att via GPS-sändare kunna följa alla grupper.

Jesper Johansson • 2019-09-17

European Tour valde i augusti att gå ut med informationen att de arbetar för att öka speltempot i sina tävlingar. Planen är uppbyggd i fyra delar och nu ska det första steget implementeras: GPS-sändare. 

Under veckans BMW PGA Championship ska alla grupper ha en sändare som domare kan följa under varvet och på utslagsplatserna ska deltagarna kunna se om de ligger bra till, är långsamma eller “för snabba” i jämförelse med grupperna framför och bakom.

När en grupp spelat klart ett hål skickas en signal till domare utplacerade på fem av hålen på Wentworth. När kommande säsong startar är planen att det ska finnas domare vid samtliga utslagsplatser.

Systemet användes för första gången på Challenge Tour för två veckor sedan. Enligt touren är systemet en del av fyra saker som touren ska göra för snabbare spel; utbildning, utveckling, startfältens storlek och regler.

Stenson: ”Jag har fått slita rätt mycket”

I tävlingen på Wentworth deltar flera storstjärnor såsom Rory McIlroy, Justin Rose, Jon Rahm och Francesco Molinari. 2017 vann Alex Norén den stora tävlingen och han deltar även i år. Han kommer att ha flera svenskar att snacka med i spelarloungen, bland annat Henrik Stenson.

Här är en lista över alla svenskar som spelar på Wentworth:

Henrik Stenson
Alex Norén
Sebastian Söderberg
Marcus Kinhult
Alexander Björk
Joakim Lagergren
Jens Dantorp

Scroll to Top