BMW PGA Championship – Day Four

Tournytt

Stenson: ”Jag har fått slita rätt mycket”

När European Tour arrangerar stjärnfyllda BMW PGA Championship är Henrik Stenson tillbaka på banan.

CM Hellsten • 2019-09-16

Åtta av de 17 främsta spelarna på världsrankingen har landat i Englands huvudstad för att spela ET:s tungviktstävling BMW PGA Championship: Rory McIlroy (2), Justin Rose (4), Jon Rahm (6), Francesco Molinari (9), Tony Finau (12), Paul Casey (13), Tommy Fleetwood (16) och Patrick Reed (17).

I turneringen, som arrangeras på Wentworth utanför London, finns även åtta svenskar med – senaste blågule vinnaren Sebastian Söderberg får sällskap av Alexander Björk, Jens Dantorp, Marcus Kinhult, Joakim Lagergren, Alex Norén samt nyblivne 50-åringen Robert Karlsson.
Och så gör Henrik Stenson sin första tävling sedan delade tredjeplatsen i Scandinavian Invitation på Hills.

Karlsson: ”Svårt att fatta att jag fyller 50”

Henrik Stenson kommer direkt till Wentworth från invigningen av Öster by Stenson.
Svensk Golf intervjuade Henrik Stenson under besöket på Österåkers GK och frågade bland annat om formen.
Så här svarade han:
– Det har varit en okej säsong resultatmässigt men jag har fått slita rätt mycket för de resultaten. Storformen känner jag inte riktigt är där, men man måste ha tålamod och jag jobbar på och hoppas få till formen så att jag kan vara med och utmana lite mer än vad jag har gjort. På Scandinavian Invitation gör jag en bra tävling men spelar inte de där 1-2 slagen per runda som krävs för att gå hela vägen.

Stenson: "Det är klubben som har valt namnet"


TV: Se Stenson slå det första slaget

Efter BMW PGA Championship på Wentworth väntar ett tävlingsuppehåll igen för Henrik Stenson som förberedelser inför 2019 års epilog.
��� Det blir lite tid att vila upp mig, gymma och träna golf så att jag förhoppningsvis kan ha en stark avslutning på Europatouren. Det blir tävlingar i Asien, Sydafrika och Dubai. Det blir en ordentligt långkörare på slutet.

2017 blev det svensk seger på Wentworth när Alex Norén spurtade förbi övriga fältet med en avslutande 62-rond.

Se TV-intervjun med Henrik Stenson:


Scroll to Top