5de36be109401

Tournytt

Patrick Reeds nya monster: Masters-inspirerad Porsche

700 hästkrafter, 0-100 på 2,8 sekunder och en maxhastighet på 340 kilometer i timmen. Patrick Reeds nya Masters-inspirerade Porsche är något alldeles extra.

Jesper Johansson • 2019-09-04

Patrick Reed är i veckan med på European Tour. Veckans tävling spelas i Tyskland och heter Porsche European Open. Om det är en slump eller inte låter vi vara osagt, men i samband med veckans tävling valde också amerikanen att via sociala medier visa upp sin nya fyrhjulade bästis. 

På instagram meddelar amerikanen att han precis tagit en premiärtur med sin Porsche Masters 911 GT2RS.
Bilen är sportbilstillverkarens starkaste 911-modell någonsin, med 700 hästkrafter och modellen kallas “widowmaker” då den är så farligt snabb att ett minsta misstag kan göra en fru till änka.

Så här skriver auto motor & sport om kärran:

Porsche 911 GT2 RS är här med 700 hk, specialklocka och svenskt pris

Priset för bilen startar vid 2 700 000 kronor men kan givetvis öka. Bland annat kan man köpa till ett “Weissach-paket” vilket reducerar vikten med ytterligare 30 kilo för ännu snabbare hastigheter (i originalutförande gör den 0-100 på 2,8 sekunder och topphastigheten är 340 km/h). Om du dessutom vill visa att du äger den här superbilen utan att slänga fram bilnycklarna kan du diskret visa den specialtillverkade klockan som bara går att köpa om du äger bilen.
Den kostar ungefär 100 000 kronor och är en kronograf, framtagen för att du enkelt ska kunna ta dina varvtider.

Det är oklart om Patrick Reed har lättviktspaketet eller klockan. Det är däremot säkert att han pyntat lite extra för bilens färg. Den smaragdgröna lacken som matchar amerikanens Masters-kavaj är inte original. Och med hashtagen “#1of1” kan man anta att den här bilen har en hel del specialtillbehör.

Patrick Reed är i Europa för att delta i veckans Porsche European Open, nästa veckas KLM Open och därefter BMW PGA Championship.


Scroll to Top