5de36eb302e15

Kaptenen motiverar sitt val

Catriona Matthew valde att ta med Suzann Pettersen som spelare i Solheim Cup.

Text: CM Hellsten • 2019-08-13 Uppdaterad 2019-12-12

Anna Nordqvist och Caroline Hedwall fixade sina biljetter på egna meriter och fanns med bland de åtta spelare som kvalificerade sig till Europas Solheim Cup-lag.
De sista fyra platserna handlade om wild cards som kapten Catriona Matthew skulle dela ut och hon valde engelskorna Bronte Law och Jodi Ewart Shadoff, fransyskan Celine Boutier samt norska veteranen Suzann Pettersen, som var uttagen som vice-kapten.

Nordqvist och Hedwall klara för Solheim Cup

Suzann Pettersens senaste hela säsong var 2017.
2018 spelade hon inte en enda tävling på grund av mammaledighet och skada.
2019 har det blivit två starter och lika många missade kvalgränser.
Hon är rankad 644:a i världen.

Så här motiverade Catriona Matthew sitt beslut under presskonferensen:
– Brontes och Celines utmärkta formkurvor talar för sig själva och jag tror att de båda kommer att ha en fantastisk Solheim Cup-debut. Jag valde Jodi och Suzann för deras breda erfarenhet, deras goda form och för att jag vet exakt vad de tillför till det europeiska lagrummet. Med Anne van Dam som vår enda andra rookie känner jag att just erfarenheten i vårt lag kommer att vara en stor fördel tillsammans med hemmapubliken.


Rankad 644 i världen – fick wild card till Solheim Cup

Suzann Pettersen har spelat åtta Solheim Cup. 2017 tvingades hon hoppa av som spelare i sista stund och bytte roll med dåvarande vice-kaptenen Catriona Matthew.
– Catriona vet att matchspel tar fram mitt absolut bästa och att jag är redo att leverera poäng i september. Ärligt talat tror jag att mitt bästa bidrag till Solheim Cup är som spelare och jag är väldigt tacksam att Catriona valde mig, säger Suzann Pettersen. 

Engelskan Mel Reid, rankad 104:a i världen, hoppades på ett wild card men kommer ändå till Gleneagles som vice-kapten tillsammans med Laura Davies och Kathryn Imrie.

Solheim Cup-matchen mellan Europa och USA arrangeras på skotska Gleneagles 12–15 september.

Spela Gleneagles efter Solheim CupText: CM Hellsten • 2019-08-13
TournyttCatriona MatthewLadies European TourLPGA TourSolheim CupSuzann Pettersen
Rulla till toppen