5de36ed635dd3

Tournytt

Nya wedgar från TaylorMade

TaylorMade har uppdaterat sina wedgar med en ny träffyta och dessutom har företaget tagit fram en helt ny modell.

Text: Jesper Johansson • 2019-08-12

Sedan i juli har det cirkulerat bilder på internet som visar TaylorMades nya wedgar. Redan då började proffs använda sig av nya Milled Grind-wedgarna, bland annat Tiger Woods som använde en sådan 56°-wedge under The Open.

6 september kommer de nya wedgarna till butik och en helt ny modell av deras Hi-Toe-wedge gör debut. Den extra breda sulan gör att företaget kallar den “Big Foot”.

Milled Grind 2

Milled Grind 2-wedgarna använder samma teknologi som föregående modell men är skapade för att generera än mer spinn
Stora delar av wedgarna är gjorda i mjukt 8620 kolstål men sulan och wedgens leading edge är framtagen med hjälp av en maskin för att på så sätt göra alla wedgar likadana, vilket enligt TaylorMade ska garantera att vinklarna är rätt för bästa resultat. 

Den största förändringen i årets version av wedgarna hittar vi på träffytan. Istället för chrome är det nu en “rå” finnish på träffytan. Det här gör två saker: Dels kan TaylorMade skapa djupare och vassare skåror vilket genererar spinn. Dessutom innebär det här att träffytan kommer rosta – vilket också ökar friktionen mellan boll och klubba.

Pris: 1 600 kronor
I butik: 6 september

Nya wedgar från TaylorMade
Nya wedgar från TaylorMade

Här är nya versionen av TaylorMade P790

Hi-Toe Big Foot

Wedgar med en högre tå har blivit allt mer populärt, då det innebär att träffytan fortsatt är stor även om man öppnar upp klubbhuvudet. TaylorMade har sedan tidigare en Hi-Toe-modell som redan används av spelare som Dustin Johnson, Rory McIlroy och Jon Rahm.

Nu har de skapat en ny version av samma wedge. Big Foot heter den och precis som namnet antyder har den ett stort “avtryck”. Med det menas att sulan är extra bred. Och med 15° bounce är den här klubban skapad för spel i bunkern (eller annat mjukt underlag).

En normal wedge har i genomsnitt en sula som mäter 26 millimeter. Big Foot är 32 millimeter. 

Pris: 1 600 kronor
I butik: 6 september

Nya wedgar från TaylorMade
Nya wedgar från TaylorMade


Text: Jesper Johansson • 2019-08-12
TournyttTaylorMadeUtrustningWedgar
Scroll to Top