5de36eded19f8

Tournytt

Här är nya versionen av TaylorMade P790

TaylorMades ingenjörer stod inför ett problem: Hur förbättrar man ett bästsäljande järnset utan att göra det sämre? Resultatet blev nya P790.

Text: Jesper Johansson • 2019-08-12

När TaylorMade lanserade P790-järnen blev det omedelbart en succé och företaget berättar att den första upplagan av järnklubborna är en av deras bäst säljande någonsin. Det klassiska utseendet kombinerat med en ihålig, förlåtande, konstruktion som hjälpte till med slagens längd uppskattades av spelare över hela världen.

Företagets ingenjörer hade därmed en del att leva upp till när de skulle ta fram efterföljaren.
Nu är nya versionen här och enligt företaget handlade det om att förbättra dem samtidigt som man inte gör för stora förändringar. 

Precis som i den tidigare versionen är det ihåliga klubbhuvudet fyllt med “Speed Foam” för att generera mer längd. I den här versionen är dock träffytan sju procent tunnare, för mer flex och än mer bollhastighet. Dessutom har träffytan en proggresiv “inverted cone”-design, vilket ska bredda sweetspoten och öka bollhastigheten även om man inte slår bollen mitt i bladet.

En ytterligare förändring i årets version av järnen från TaylorMade är att än mer volfram-vikt används. En 15 procent större vikt ska göra att man sänkt klubbhuvudets tyngdpunkt än mer för att ge bollen mer höjd snabbt.

De nya P790-järnen har en progressiv offset från järntre till järnsex. Och järnsju upp till gapwedge har fått en något mindre bladstorlek.

Pris: 
Stål (sju klubbor): 14 000 kronor.
Grafit (sju klubbor): 16 100 kronor.

I butik: 6 september

Här är nya versionen av TaylorMade P790
Här är nya versionen av TaylorMade P790


Text: Jesper Johansson • 2019-08-12
TournyttJärnTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top