The Northern Trust – Round One

Tournytt

Rose vill skriva historia

Ingen har hittills lyckats försvara FedExCup. Blir Justin Rose historisk?

CM Hellsten • 2019-08-09

Så är då PGA Tour-slutspelet i gång. De 125 främsta har kvalificerat sig till den första FedExCup-tävlingen The Northern Trust som avgörs på Liberty National i New Jersey som bjuder på magnfika vyer över Hudsonfloden, Frihetsgudinnan och Manhattan.

Så sänds slutspelet på PGA Tour

En som stortrivdes på torsdagen var Justin Rose som var bäst under eftermiddagspasset och svarade för en felfri insats och kunde signera ett scorekort som innehöll 65 slag (-6).

Det blev sex birdies – två under första nio och sedan fyra på de sex sista hålen. Justin Rose är delad femma i The Northern Trust – tre slag bakom ensamma ettan Troy Merritt.

Rose vill skriva historia
Klicka på bilden för att komma till resultatlistan.

Justin Rose kan skriva historia genom att bli den första spelaren som lyckas försvara FedExCup.
Engelsmannen vann ifjol och efter torsdagsvarvet klättrar han från plats 11 till 9 i FedExCup-tabellen.
Ingen har tidigare lyckats vinna två år i rad. Tiger Woods – som öppnade med en 75-rond, fyra slag över par – är ensam om att ha två FedExCup-segrar.

PGA Tour skriver att titelhållaren bara vid tre tillfällen av elva lyckats ta sig till finalturneringen Tour Championship – Brandt Snedeker, Jordan Spieth och Justin Thomas.
– Det skulle betyda allt att försvara FedExCup. Ingen har gjort det tidigare. Justin Thomas är väl den som kommit närmast. Ett tag fanns det ju någon slags FedExCup-förbannelse där vinnarna spelade uselt året efter. Det känns som att jag har gett mig en bra möjlighet, säger Justin Rose till PGA Tour.

Stenson spelar i Sverige – skippar FedExCup

Alex Norén kvalade inte in till slutspelet. Det gjorde dock Henrik Stenson men han valde att stanna i Sverige i stället och ska spela Scandinavian Invitation.

Därmed är Jonas Blixt ensam svensk i FedExCup.
Värmlänningen öppnade The Northern Trust med en rond på 73 slag (+2) och delar plats 100 i resultatlistan.

När det gäller FedExCup-rankingen efter rond 1 har Jonas Blixt backat från 122 till 124.
De 70 främsta avancerar till nästa tävling BMW Championship och topp-30 får biljetter till Tour Championship.


Scroll to Top