PGA Championship – Round Two

Stenson spelar i Sverige – skippar FedExCup

Henrik Stenson hoppar över PGA Tour-slutspelet och tävlar i stället på svensk mark.

Text: CM Hellsten • 2019-08-07 Uppdaterad 2019-12-12

Henrik Stenson slutade på 85:e plats i FedExCup-rankingen vilket innebar att han var kvalificerad att spela den första slutspelstävlingen på PGA Tour.
Han kommer dock inte till start där.

Stensons nya bana öppnad: ”Överträffat förväntningarna”

Henrik Stenson har bestämt sig för att skippa PGA Tour-avslutningen och kommer i stället att spela den svenska European Tour-tävlingen, som numera heter Scandinavian Invitation, på Hills Golf & Sports Club i Mölndal utanför Göteborg.
Turneringen arrangeras 22–25 augusti.

Dödskalleskylten på Stensons bana

Så här säger Henrik Stenson i ett pressmeddelande:
– Efter en hektisk vår och sommar stod valet mellan FedEx Cup och Scandinavian Invitation, och mitt beslut nu ger mig chansen att vara i Sverige för att träna och ladda batterierna inför den sista delen av säsongen.
– Jag ser fram emot att spela Scandinavian Invitation om några veckor. Jag spenderade min uppväxt i Göteborg och har spelat en hel del golf här som junior. Det känns bra att få komma hem och möta de svenska fansen, atmosfären lär bli fantastisk.

Det här blir 16:e gången som Henrik Stenson spelar en ET-tävling på svensk mark. Bästa placeringarna är andraplatserna 2004 och 2005.Text: CM Hellsten • 2019-08-07
TournyttEuropean TourHenrik StensonNordea MastersTournytt
Rulla till toppen