GOLF: JUL 27 PGA – World Golf Championships-FedEx St Jude Invitational

Tournytt

Norén klar för Scandinavian Invitation

Alex Norén kommer att delta i årets upplaga av Scandinavian Invitation, vilket gör tävlingen än mer stjärntät.

Text: Jesper Johansson • 2019-08-08

Årets upplaga av Scandinavian Invitation ser ut att få ett riktigt fint startfält sett med blågula ögon.

Tidigare i veckan meddelade Henrik Stenson via sociala medier att han inte ska delta i PGA Tours slutspel för att istället vila upp sig inför ET-tävlingen i Sverige, Scandinavian Invitation.

Stenson spelar i Sverige – skippar FedExCup

Nu är det klart att tävlingen, som spelas på Hills Golf & Sports Club 22–25 augusti, kommer ha ytterligare en svensk världsstjärna med i startfältet.

Under torsdagen meddelade nämligen tävlingen via ett pressmeddelande att Alex Norén kommer spela på banan i Mölndal utanför Göteborg.
– Det är alltid kul att komma hem och spela framför de svenska fansen, säger Norén. Göteborg är en kanonstad och Scandinavian Invitation har alltid en grym atmosfär, säger Norén i ett pressmeddelande.

Fredrik Lindgren, European Tours Nordenchef, säger så här om det senaste tillskottet till tävlingen:
– Vi är jätteglada att Alex Norén, en tvåfaldig vinnare av tävlingen och en av våra Ryder Cup-hjältar tillsammans med majorvinnaren Henrik Stenson, kommer till Sverige och spelar Scandinavian Invitation. 

Alex Norén har vunit den svenska European Tour-tävlingen vid två tillfällen. Första gången var 2011, andra segern kom på PGA Sweden National 2015.Text: Jesper Johansson • 2019-08-08
TournyttAlexander NorenEuropean TourScandinavian InvitationTournytt
Scroll to Top