148th Open Championship – Day Two

Tournytt

Så ska Stenson avancera i helgen

PORTRUSH. Henrik Stenson är fem slag efter ledarna efter 36 spelade hål. Nu vill han lägga i en extra växel och säger att han också har möjligheten att vara mer aggressiv.

Text: Jesper Johansson • 2019-07-19
Så ska Stenson avancera i helgen

En koppsnurr för birdie på hål 13 och ett snett utslag på hål 14. Där och då tappade Henrik Stenson styrfart under sitt andra varv av årets Open Championship.

Dessförinnan hade majorvinnaren spelat riktigt fin golf. Förutom en bogey på hål 8 gjorde han birdies på hål 3, 7, 10 och 12.

Sedan kom hål 13 och en fyrameters putt för birdie. Den såg länge ut att vara på väg in mot hål men gick i hålkant. Slaget därefter var en sned drive på hål 14 som resulterade i en bogey.
– Det kändes som att det var ett läge att ta in något slag och sätta sig lite mer i tätkänning där. Jag slog ett bra inspel på 13 och en bra putt som gick i höger hålkant. I med den och vi hade varit fem under par totalt.
– Hade vi då kunnat avsluta med par in till klubbhuset eller kanske till och med något slag bättre hade vi kunnat sluta sex under. Det kändes som vi tappade lite momentum där men så är det ibland, sa Stenson efter rundan.

Norén inför helgen: ”Spelar nog bra för att klättra”

Henrik Stenson är totalt –3, precis som Alexander Norén. Det innebär att svneskduon är fem slag bakom JB Holmes och Shane Lowry – som leder tävlingen. Stenson menar att han fortfarande har en chans att vinna även om det är en bit upp till tätstriden.
– 36 hål är ändå rätt mycket golf som ska spelas och om jag kan höja mig en nivå eller två och de andra spelarna får lite otur med studsarna eller vädret kan något hända.
– Vi har inte spelat bort oss ännu även om jag hade velat ligga ett eller två sla bättre gentemot toppen och det hade jag definitivt kunnat vara utan att egentligen spela bättre, bara genom att spela ihop slutet bättre.

Med 36 hål kvar att spela finns det förstås 36 teoretiska birdies att hämta ute på banan i helgen. Och Henrik Stenson menar att han inte hittills spelat speciellt aggressivt och att han kanske kan vara lite mer offensiv under lördags- och söndagsvarvet för att på så sätt närma sig toppen av ledartavlan.

Samtidigt är Royal Portrush en väldigt svår bana och en del flaggplaceringar lär inte vara lämpliga att attackera.
– Då det gäller att balansera det lite. Trycka på gaspedalen när man kan och hålla tillbaka på andra hål. Men det går inte att gå och vänta på att andra ska göra misstag utan behöver göra birdies när möjligheterna ges, sa Stenson.Text: Jesper Johansson • 2019-07-19
TournyttHenrik StensonRoyal PortrushThe OpenTournytt
Scroll to Top