148th Open Championship – Day Two

Tournytt

Norén inför helgen: ”Spelar nog bra för att klättra”

PORTRUSH. Alex Norén missade knappt en green eller fairway under fredagen. Ändå gick han bara på par. Men spelet finns där inför helgen, menar han.

Text: Jesper Johansson • 2019-07-19
Norén inför helgen: ”Spelar nog bra för att klättra”

Efter ett starkt förstavarv skulle Alex Norén spela andra varvet av årets Open Championship på eftermiddagen under fredagen. Enligt prognosen skulle det bli ett riktigt busväder men när svensken väl kom ut på banan var det inledningsvis näst intill optimala förhållanden – vindstilla och uppehåll.

Under de fina förhållandena hade Alex Norén knappt ett missat slag från tee och missade inte en enda green. Ändå rullade inte birdieputtarna i på de första fyra hålen. På hål 5 kom första ringen på scorekortet. Alex Norén satte ut sin drive på greenen och därifrån tvåputtade han för att gå till fyra under par totalt. På sexan blev det ännu en birdie och fredagen såg ut att bli en riktigt bra dag för svensken.

Efter en treputt på hål nio blev det till slut 35 slag under första nio.
– Jag hade en konstig känsla innan rundan. Alla trodde att dekulle bli jättedåligt väder sedan blev det ganska bra och helt plötsligt hade jag lättaste förutsättningarna som finns nästan, sa Norén efter rundan.

Uppgiven Tiger efter 78 slag

Men trots de fina förutsättningarna och det stabila spelet ville det sig inte för Norén de sista nio hålen. Regnet hade visserligen tilltagit men trots det fanns det birdies att hämta ute på Royal Portrush.

Efter två birdies och tre bogeys sista nio fick svensken signera ett scorekort med 71 slag, banans par.
– Det känns lite segt. Jag tyckte att jag spelade bättre i dag än i går. Jaf hade många bra chanser men slog några inspel som var lite korta. Annars tyckte jag att jag spelade bra.

Alex Norén är efter 36 hål av årets major tre under par och i skrivande stund på en delad 18:e plats. Leder gör Shane Lowry, fem slag före. Inför helgen menar svensken att han har chansen att klättra på ledartavlan.
– Som jag spelade i dag gav jag mig själv många chanser. Jag spelar nog bra nu, jag behöver bara komma lite närmare hål med mina wedgar och få i lite puttar.
– Om det är lite blåsigare i morgon har jag större chans att klättra lite lättare. Men banan är inte enkel. Man leder på åtta under par trots att vi haft det bästa vädret i The Open någonsin, typ. Så det är inte superlätt.Text: Jesper Johansson • 2019-07-19
TournyttAlexander NorenRoyal PortrushThe OpenTournytt
Scroll to Top