148th Open Championship – Day One

Tournytt

Stenson: ”Att vara under par i en major är aldrig fel”

PORTRUSH. Henrik Stenson har inlett The Open på ett bra sätt. Ändå var han efter rundan inte helt nöjd med sitt egna spel.

Jesper Johansson • 2019-07-18

Henrik Stenson är efter 18 spelade hål ett under par och högt upp på ledartavlan. Trots det är han inte helt nöjd med hur han tog sig runt Royal Portrush.
– Ska man komma ner på två-tre under måste man pilla i några puttar och slå bollen lite bättre, sa Stenson efter rundan. 

Men trots att Henrik Stenson inte var helt nöjd med spelet gjorde han ett stabilt förstavarv på Royal Portrush.
En birdie på hål 2, bogey på sjuan och birdie på hål 8 gjorde att han efter nio hål var ett under par. På vägen hem blev det ytterligare en bogey, en birdie och sju par. Och just avslutningen var han nöjd med, då himlen öppnade sig lagom till det delikata inspelet på hål 15.
– Det plaskade på rätt bra på 15:e och det var inget jättegott läge då när man behöver vara precis med en liten järnsjua i crossvind och det fullständigt vräker ner.
– De sista hålen kan absolut tappa om man inte gör rätt grejer så det var skönt att hålla ihop rundan och det är en okej start, ändå.

Drömstart av Norén: ”Gäller att fortsätta vara aggressiv”

Men trots att svenske majorvinnaren tyckte det var en okej start menar han att det finns saker att förbättra framöver. Några slag var, enligt Stenson, något ofokuserade vilket ledde till att han behövde rädda upp sina misstag.
– Några av järnslagen och några svingar med spoonen var inte så bra. Jag har några grejer som jag jobbar på och de funkade inte hundra på banan.
– Men det kändes som vi manövrerade oss rätt så väl runt ändå och lyckades hålla oss ifrån allt för många tappade slag och någon stor miss. 

 

TV: Majorspecialisten är igång

Irländaren Shane Lowry leder i klubbhuset, fyra under par. Henrik Stenson är därmed definitivt inom räckhåll och säger själv att det inte är under torsdagen man vinner en major.
– Man kan aldrig vinna på en torsdag, fredag eller lördag men man kan spela bort sig så det känns väl definitivt inte som vi är ute. Men jag måste spela bättre än i dag om jag ska avancera de närmsta tre dagarna så vi får se om vi kan göra det.
– Så att vara under par i en major är väl aldrig fel även om man vill vara något slag eller två bättre, sa Stenson.

Se Viaplays intervju med Stenson här nedanför:


Scroll to Top