148th Open Championship – Day One

Tournytt

Drömstart av Norén: ”Gäller att fortsätta vara aggressiv”

PORTRUSH. Varför göra golf svårare än det är? Alex Norén har hittat tillbaka till sin gamla trogna högerskruv och har därför fått en kanonstart på Royal Portrush.

Jesper Johansson • 2019-07-18
Drömstart av Norén: ”Gäller att fortsätta vara aggressiv”

En spikrak drive, en perfekt wedge och en tre meter lång birdieputt. Sedan var Alex Noréns runda igång. Svensken inledde årets Open Championship på bästa möjliga sätt och fortsatte därefter spela stabilt både in mot greenerna men kanske framför allt från tee. Enligt Norén själv spelade han öppningsvarvet med en sving han vet fungerar, samma sving som gav honom fyra segrar på European Tour 2016.
– Jag börjar slå mer och mer fade och det hjälpte verkligen i dag för att hålla koll på bollen för det är ganska svårt där ute. Även om man slår bra, raka slag, så studsar det ganska mycket in mot greenerna, sa Norén efter öppningsvarvet.
– Jag träffade ganska många fairways och det är vad man måste göra här ute. 

Drömslag direkt i The Open

Birdies på hål 1, 4 och 8 gjorde att svensken tidigt var i delad ledning men sedan föll han tillbaka efter att ha missat fairway ut i det höga gräset till vänster på nian. Därifrån kunde han inte slå bollen in mot green utan var tvungen att hålla tillbaka och spela fram sig.
– Det är svårt att veta hur bollen kommer ut. Där tänkte jag först gå för greenen och hade jag lirat ett träningsvarv hade jag gått för det. Det är glest med gräs på sina ställen men det finns små nyponbuskar och ormbunkar som gör att man inte riktigt vet hur bollen kommer ut och styra den.

Den mer konservativa taktiken innebar en bogey på hålet. Därefter blev det birdies på hål 11 och 12. Bogey på hål 14 och sedan par hela vägen in. Alex Norén är nöjd med ronden och har en plan framöver:
– Ronden var bra. Jag spelade stabilt.
���Jag ska se vilka slag som funkar och vilka jag kan använda. Wedgarna har varit mycket bättre och nu gäller det att fortsätta vara aggressiv.
Jag slog driver ettan och om jag skulle slå en hybrid ut där skulle det ge mig en järnsjua upp på green. Nu försöker jag istället ha en wedge upp.

McIlroy inledde med kvadrupelbogey

Och så var det här med faden. Efter Alex Noréns succé på European Tour valde han att ta sig över till USA. I och med det försökte han också slå mer slag med vänsterskruv. Det försöker han nu avvänja sig med. Detta då en högerskruv landar mjukare i backen.
– Från tee gäller det att komma nära alla bunkrar men inte i dem.

Så kan jag slå en fade ut och inte gå ner i bunkrarna utan stanna kort om dem har man tjänat 20-30 meter jämfört med att slå ut med en spoon.
– Och det är ganska viktigt på de här greenerna för de är ganska hårda. Det är väldigt mycket lättare att slå in wedgar här än järnsjuor. 

Alex Norén är efter 18 spelade hål tre under par och i skrivande stund är han delad trea.


Scroll to Top