U.S. Open – Round Two

Tournytt

Norska klubbor och svenska kläder för Viktor Hovland

Norske stjärnskottet har bara varit proffs i tre dagar. Redan nu har han skrivit kontrakt med både utrustnings- och klädtillverkare.

Text: Jesper Johansson • 2019-06-20 Uppdaterad 2019-12-12

Efter en enastående amatörkarriär blir Viktor Hovland i veckan en professionell golfspelare. Norrmannen avslutade sin karriär som amatör med en delad 12:e plats i US Open på Pebble Beach och han gjorde det med stil.

Norske stjärnskottet: ”Sverige får hela tiden fram nya spelare”

Under majortävlingen tjänade han 8,4 (!) slag mot fältet från tee vilket gjorde att han rankades högst i den statistiken. Det gjorde han delvis på grund av en Ping G410 LST-driver, som han stoppade i bagen så sent som dagen innan majortävlingen.

Under majortävlingen använde han också ett mixat järnset av Pings iBlade- och i210-järn. På grund av hans utrustning började det ryktas om att han skulle bli en del i Pings spelarstall som proffs.

På onsdagen blev det officiellt.

Viktor Hovland har skrivit på ett flerårskontrakt med Ping och enligt kontraktet ska US Amateur-vinnaren använda sig av minst elva klubbor från tillverkaren. Dessutom kommer han använda sig av deras bag och bära deras keps.

Pings grundare, Karsten Solheim, föddes i Norge – precis som Hovland – och på grund av det ska det ha funnits ett intresse tidigt att skriva ett kontrakt med 21-åringen.

Så, norsk utrustning.
Kläderna då? Svenska.

För i och med att Viktor Hovland meddelade att han kommer spela med Ping-klubbor berättade han att han skrivit ett kontrakt med J Lindeberg. Även det här är ett flerårskontrakt. Så här skriver klädtillverkaren i ett pressmeddelande:
“Samarbetet med Hovland kommer i en tid då golfindustrin och PGA Tour just nu bevittnar en uppkomst av nya generationens unga superstjärnor. Viktor kommer bli ansiktet utåt för J.Lindebergs nästa kapitel och vision av vad golf kan komma att betyda för unga golfare runtom i världen.”Text: Jesper Johansson • 2019-06-20
TournyttJ.LindebergPingUtrustningViktor Hovland
Scroll to Top