U.S. Open – Round Two

Tournytt

Stenson skuggar täten – trots “kantig” känsla

PEBBLE BEACH. Henrik Stenson var länge innanför topp-10 under fredagen, men en snöplig bogey på 18 gav bitter eftersmak när scorekortet signerades för 71 slag, par.

Oskar Åsgård • 2019-06-14
Stenson skuggar täten – trots

När Henrik Stenson gick av banan på torsdagskvällen var han nöjd med beslutsamheten under sin öppningsrond och tyckte även att det långa spelet visade tendenser att vara på rätt väg.

När han värmde upp på fredagen var den fina känslan från dagen innan inte längre lika närvarande.

– Det långa spelet kändes inte lika bra idag, redan på uppvärmningen. Jag hade lite svårt att komma igång där vid halv sju-tiden imorse, det kändes lite kantigt och tajmingen var inte där som igår, säger Stenson till Svensk Golf.

Från utsidan repen var det inte lika tydligt att det långa spelet inte kändes bra, utslagen satt för det mesta i fairway och bollträffen med järnen lät solid, som den brukar göra när Henrik Stenson slår en golfboll.

En tidig bogey på tvåan kvitterades av en skolboksbirdie på det sjätte – utslaget i fairway, andraslaget upp på green och två puttar. På sjuan var Stenson en millimeter från ytterligare en birdie, men bollen stannade på koppkanten.

Därefter följde en åtta hål lång svit med par innan ett pricksäkert inspel från 126 meter på 15:e bäddade för en till birdie i scorekortet. Tyvärr avslutades ronden med en bogey på 18, trots att Stenson stod med en wedge i handen på tredjeslaget från fairway.

– Lite dålig eftersmak givetvis att avsluta med bogey här, slår ett bra utslag, lägger fram den i ett bra läge och sen är jag lite mellan klubbor, slår en hård wedge på fel ställe som spinner tillbaka ner i bunkern och så gör jag bogey, säger Stenson.

Se TV-intervjun med Henrik Stenson:

Det innebar 71 slag, par, för dagen och kvar på -3 sammanlagt. En score som i skrivande stund placerar svensken på delad elfteplats, fyra slag bakom ledande Justin Rose.

Hur sätter du betyg på den starten?
– Jo, det är väl en bra start absolut. Både resultatmässigt och sett till vad jag har fått ut av det spelet jag har för stunden, så det är vi nöjda med. Det var en trist avslutning på en bra kämparunda. Mestadels långa tvåputtar för par och en och annan birdie. Ingen jättevälspelad rond. Halvtufft i början, lite kallt och dimmigt, svårt att komma nära flaggorna om man inte slog riktigt bra slag.

Du ligger precis utanför topp-10, hur ser du på resten av veckan, vad går att hämta in?
– Hämta in är väl inte, jag ser mer långsiktigt, att försöka få bättre vibbar i det vi jobbar med. Jag känner inte att jag har spelet att utmana för en seger den här veckan. Men sen kan det ändra sig om man kommer igång riktigt ordentligt, vi försöker göra en så bra tävling som vi kan göra. Jag ligger inte direkt sömnlös och funderar på resultatplaceringar.

Inte oväntat kanske att Stenson tonar ner möjligheterna att konkurrera i den absoluta toppen när spelet inte klickar hundraprocentigt. Å andra sidan kan mycket hända i ett US Open och hur vi än vrider och vänder på ledartavlan har Stenson just nu bara tio spelare som är bättre än honom, åtta av dem inom två slag.

Scroll to Top