U.S. Women’s Open – Final Round

Tournytt

Jeongeun Lee6 är nummer ett

Vann U.S. Women´s Open med klass

Text: Martin Strömberg • 2019-06-03 Uppdaterad 2019-12-12

Det blev återigen en rond på Country Club of Charleston med tuffa scoringförhållanden. Det handlade om riktig U.S. Open-golf där varenda par var viktigt och den som kunde värdera sitt spel bäst och rädda flest par var rookien Jeongeun Lee6.

Hon vann efter ronder på 70-69-69-70 och den här gången var det jämnheten som fällde avgörandet.

– Jag är ju ny på touren och så stolt bara över att få spela och hade ingen tanke på att vinna en major på LPGA, sa en lycklig segrare via tolk.

– Jag är ledsen att jag inte pratar så bra engelska men jag över jättemycket och om jag vinner igen så lovar jag att prata engelska, sa en rörd nybliven majorsegrare.

Siffran sex bakom hennes namn kommer av att hon helt enkelt är den sjätte spelaren med samma namn och Koreanska LPGA satte siffran sex bakom namnet.

– Det är min lyckosiffra och jag skulle gärna vilja ha det som mitt riktiga namn, sa Lee6 efteråt.

Segern grundlades via fyra birdies i mitten av slutronden men blev inte helt klar förrän fransyskan Celine Boutier gjorde en dubbelbogey på sista hålet.

 

Jeongeun Lee6 är nummer ett

När Lee6 var fyra år gammal skadades hennes pappa så allvarligt i en lastbilsolycka att han blev förlamad och hon använder sina prispengar för att hjälpa honom.

– När jag började spela på KLPGA så var det till stor del för att kunna hjälpa min familj. Jag hade faktiskt planer på att sluta innan jag kom till LPGA eftersom många spelare på touren i Korea är så tävlingsinriktade att det blev tråkig. Jag har mycket bättre känsla och det är bättre stämning i USA, sa Lee6.

Lee6 blev den 16 sydkoreanska majorsegraren och som så många andra hyllar hon Se Ri Pak, den stora sydkoreanska föregångaren på LPGA.

– Ett av mina starkaste minnen är när hon tog av sig skorna och slog vid någon tävling.

Lee6 hade som bäst innan veckans U.S.Women´s Open varit delad tvåa på LPGA.

Segermarginalen till de tre tvåorna, Angel Yin, Lexi Thompson och So Yeon Ryu, blev två slag.

Anna Nordqvist avslutade snyggt med en rond på par och blev delad 39:a, elva slag bakom segrande Lee6.

Jeongeun Lee6 är nummer ett

Text: Martin Strömberg • 2019-06-03
TournyttAngel YinAnna NordqvistJeongeun LeeLexi ThompsonSo Yeon RyuTournyttUS Women's Open
Scroll to Top