5de3de73ddedf

Tournytt

Nu startar försäljningen av OS-biljetter

2020 står Tokyo som värd för sommar-OS.

Text: CM Hellsten • 2019-05-09 Uppdaterad 2019-12-12

Efter 112 års frånvaro gjorde golfen come back på det olympiska programmet när Rio de Janeiro arrangerade sommar-OS 2016.

Många stora stjärnor valde att tacka nej, men Justin Rose, Henrik Stenson och Matt Kuchar och flera andra profiler åkte till Brasilien. Det var just den trion som tog medaljerna.

Slutvarvet blev en slags OS-final mellan Justin Rose och Henrik Stenson där engelsmannen till slut fick ställa sig överst på pallen och svensken fick ett silver.

Så spelas OS i Tokyo 2020

2020 är det Japan som tar hand om olympiaden och golfturneringen avgörs på Kasumigaseki Country Club.
Ett tag var det oklart om anläggningen skulle bli spelplats men när klubben tänkte om och accepterade kvinnliga medlemmar fick de behålla värdskapet.

Inför 2020 är intresset stort bland spelarna – sydafrikanen Rory Sabattini har till och med bytt nationalitet till hustruns hemland Slovakien för att ha större chans att få en startplats.

PGA Tour-vinnaren byter nationalitet

Precis som i Rio kommer Tokyos turnering att bestå av 72 hål slagspel.

Nu har biljettförsäljningen till OS 2020 startat.
Så här säger Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK, i ett uttalande:
– Du har maj månad på dig att ansöka om biljetter hos CoSport, som är officiell återförsäljare på den svenska marknaden. Vi är glada, att tillsammans med CoSport, ge möjlighet till svenska fans att få uppleva OS på plats i Tokyo. Det blir garanterat ett minne för livet.

Här kan du ansöka om OS-biljetter:Text: CM Hellsten • 2019-05-09
TournyttKasumigaseki CCOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top