Migration

Tournytt

Gäss ska skjutas på golfbanan

Torslanda Golfklubb har haft bekymmer med vitkindade gäss. Nu har länsstyrelsen beviljat tillstånd att skjuta 25 fåglar på banan.

Text: Jesper Johansson • 2019-05-08 Uppdaterad 2019-12-12

Torslanda Golfklubb har i flera år haft problem med gäss och enligt banchefen, Fredrik Degnet, blir problemet större och större. Därför har nu länsstyrelsen beviljat tillstånd att 25 av fåglarna ska skjutas. Till Göteborgs-Posten säger Degnet så här:
– Det går i vågor, men vi ser definitivt en ökning och har gjort det i stort sett varje år. När gässen kommer kan de vara flera hundra på golfbanan. De går och betar hela dagarna. Gräsytan blir helt täckt av träcket. 

På sikt kan greenfeegäster välja att spela en annan bana på grund av gässen och därför kan det bli en ekonomisk fråga för klubben.
Men framför allt menar Degnet att det är spillningen som skapar problem, dels för gästerna men också för banarbetarna.
– När det är flera hundra gäss på banan så är det riktigt grisigt och då klagar folk. Men träcket skapar även problem för oss eftersom det sätter igen cylindrarna på våra gräsklippare. Det resulterar i att maskinerna inte klarar av att klippa och vi måste tvätta och hålla på. Det är jäkligt äckligt. Dessutom är träcket skadligt för metall och gör att klipparna rostar, säger han till GP.Text: Jesper Johansson • 2019-05-08
TournyttSvenska golfbanorTorslanda GK
Scroll to Top