5de3e4aec35c0

Nordqvist: ”Det har testat mitt tålamod väldigt mycket”

Anna Nordqvist är en av fem svenskor i ANA Inspiration.

Text: CM Hellsten • 2019-04-02 Uppdaterad 2019-12-12

När Pernilla Lindberg lyckades erövra sin första majortitel förra året slutade Anna Nordqvist på delad 40:e plats i samma tävling.
Annars är ANA Inspiration en major där Anna Nordqvist brukar trivas och har fyra topp-10-placeringar på sitt cv.

Nu är hon tillbaka på Mission Hills Country Clubs Dinah Shore Tournament Course i Kalifornien och vid sid sida har hon en ny caddie – Paul Cormack.
– I höstas bröt jag med min förra caddie Kyle (Morrison) efter två år tillsammans. Jag tycker det fungerar väldigt bra med Paul, säger Anna Nordqvis till svenskgolf.se/wp. 

Så sänds årets första major 2019

Under 2019 har Anna Nordqvist spelat fem tävlingar på LPGA Tour. Hon har klarat samtliga kvalgränser och har en 21:a plats i premiären som främsta facit.
I majorgenrepet Kia Classic slutade hon delad 71:a.

Hur vill du summera säsongsupptakten?
– Resultatmässigt har det varit en dålig inledning på säsongen. Det är framförallt på greenerna jag inte haft någon utdelning och inte fått ut något av mitt spel. Långa spelet kändes väldigt bra förra veckan i Carlsbad, men det var noll utdelning på greenerna så det har testat mitt tålamod väldigt mycket. Jag tycker jag är väldigt nära att sätta puttarna men behöver få några att trilla i för att stärka självförtroendet och få bättre scorer. Jag tycker att det börjar gå i rätt riktning igen, och många pusselbitar börjar falla på plats, men jag har haft ett till tre dåliga slag per runda som kostat lite för mycket och jobbar hårt på att minska missarna och bygga jämnhet i spelet.

Vad vill du göra den här veckan för att vara riktigt nöjd?
– Jag hoppas kunna vara jämn från tee till green och fortsätta det fina järnspelet jag hade från förra veckan och skapa lika många birdielägen, sen kommer det bara vara en tidsfråga innan puttarna kommer trilla i. Självklart hoppas jag att ha en eftermiddagstid på söndag.

Vad är nyckeln till framgång på Mission Hills?
– Att sätta sig i position från tee, denna bana är betydligt mer spelbar från fairway än från ruffen. Det gäller att ta tillvara på några av nyckelhålen, som par 5:orna och vass puttning brukar krävas för framträdande positioner på majors.

Hur högt rankar du ANA Inspiration bland de fem majortävlingarna?
– Jag tycker att det är svårt att ranka majortävlingarna inbördes. Denna tävling har en härlig historik med segerhoppet i Poppys Pond på söndagen. Jag har vunnit LPGA Championship och Evian Championship så självklart vill jag vinna även denna major.

Övriga svenskor i ANA Inspiration är titelhållaren Pernilla Lindberg, Madelene Sagström, Frida Kinhult och så Linnea Ström som tog den 80:e och allra sista platsen.Text: CM Hellsten • 2019-04-02
TournyttANA InspirationAnna NordqvistLPGA TourTournytt
Rulla till toppen