Tournytt

Svenskornas chanser i årets första major

Fyra svenskor finns med i årets första major. Klubbhuset analyserar deras chanser.

CM Hellsten • 2019-04-01
Svenskornas chanser i årets första major

Årets två första majors avgörs veckorna efter varandra och båda turneringarna arrangeras alltid på samma plats.
ANA Inspiration på Mission Hills Country Club i Rancho Mirage, Kalifornien som följs av Masters Tournament på Augusta National Golf Club i Augusta, Georgia.
I ANA Inspiration finns fem svenskor med.

Lindberg om majormiraklet: “Får rysningar när jag pratar om det”

Pernilla Lindberg är titelhållare efter sin skrälltriumf förra året, det var Bollnässpelarens allra första seger som proffs.
Dessutom finns Anna Nordqvist, Madelene Sagström och amatören Frida Kinhult med.

Frida Kinhult, som går på college i USA, valde bort den nya amatörtävlingen på Augusta Naitonal för att få chansen att spela ännu en major efter debuten i British Open.

I Klubbhuset analyserar före detta Solheim Cup-kaptenen Carin Hjalmarsson Koch de svenska spelarnas chanser i ANA Inspiration.
– Pernillas seger är den mest överraskande svenska majorsegern eftersom hon inte hade vunnit förut och att göra det i särspel mot en av världens bästa spelare. Det är svårt att slå.
– Det som talar för att Pernilla ska försvara titeln är minnena och självförtroendet. Hon kommer tillbaka till en bana som hon har vunnit på. Hon måste samtidigt se till att hålla förväntningarna nere – det är en av de svåraste sakerna i golfen att hantera.

”Jag har alltid haft ett jäkla anamma i mig”

Inför ANA Inspiration ifjol var Anna Nordqvist rankad sexa i världen.
Nu återfinns hon på plats 34.
Så här säger Carin Hjalmarsson Koch i Klubbhuset:
– Det går inte att ha några jätteförhoppningar eftersom hennes form inte är så stark. För Anna gäller det att komma in i sitt spel och hitta tillbaka till den säkerhet som vi är vana att se henne i.

”En av våra absoluta toppspelare inom en snar framtid”

Ytterligare två blågula spelare finns med i ANA Inspiration. En av dem är Madelene Sagström från Enköping som är rankad 117 i världen.
Så här säger Carin Hjalmarsson Koch i Klubbhuset:
– Jag tror på Madelene. Hon håller på att lära sig men har visat att hon har vad som krävs. Jag tror att hon kommer att vara en av våra absoluta toppspelare inom en snar framtid.

Valde bort Augusta – Kinhult klar för årets första major

Frida Kinhult hade fått en plats i den nya damamatörtävling som arrangeras på Masters Tournament-banan i Georgia – Augusta National Womens Amateur.
Frida Kinhult tackade dock nej när hon fick chansen att spela årets första major:
Så här säger Carin Hjalmarsson Koch i Klubbhuset:
– Frida har vunnit två collegetävlingar och inte slutat sämre än tia i någon. Hon har provat på att spela en major innan och måste ha ett enormt självförtroende just nu. Det ska bli jätteroligt att följa Frida.

Linnea Ström kvalade in som allra sista spelare genom att vara nummer 80 på penninglistan måndagen 1 april.

Så här säger Hjalmarsson Koch till Klubbhuset:
– Linnea har vunnit det mesta inom amatörgolfen, spelade på college ett par år och är väldigt mogen, både i sitt spel och som person. Hon har en otroligt bra inställning till golf och kan bli hur bra som helst, säger Carin Hjalmarsson Koch.

Scroll to Top