Tournytt

Sörenstam inviger Augustas nya tävling

Precis som herrarnas Masters Tournament kommer Augusta National Womens Amateur inledas med en ceremoni.

Jesper Johansson • 2019-03-27

Varje år inleds The Masters genom en ceremoni då Jack Nicklaus, Gary Player och (numera) Tom Watson slår ut på hål 1. Tidigare var Arnold Palmer en del av tävlingens invigning och året efter hans död hyllades han på Augusta National.

Se den fina stunden här:

I år är det urpremiär för damtävlingen på Augusta National Womens Amateur. En tävling där världens bästa amatördamer deltar ska spelas på den klassiska banan och i startfältet hittar vi sex svenskor: Amanda Linnér, Beatrice Wallin, Linn Grant, Maja Stark, Michaela Finn och Tilda Larsson.

6 svenskor klara för Augustas nya tävling

Nu står det klart att ytterligare en svenska kommer slå ut på Augusta Nationals öppningshål.

ANWA kommer att avslutas på Augusta National efter att de två första rundorna spelas på närliggande Champions Retreat. Därefter ska tävlingen avgöras på Augusta National Golf Club. Inför den avslutande rundan är det nu klart att fyra legendarer inom damgolfen ska göra det Nicklaus, Player och Palmer gjort så många gånger tidigare. 

Nancy Lopez, Lorena Ochoa, Se Ri Pak och Annika Sörenstam ska inviga tävlingens finalrond.
– Jag är exalterad för de här spelarna och den upplevelse som väntar dem. Den här tävlingen är fantastisk för damgolfen och jag vet att unga tjejer kommer bli motiverade och få energi när de ser på de nhär tävlingen framöver, säger Sörenstam om hedersuppdraget hon givits.

 

Masters sänds i TV 12

Fred Ridley är ordförande i Augusta National Golf Club. Han är glad över att de fyra legendarerna blir en del av urpremiären för den stora golftävlingen.
– De unga spelarna som tävlar i Augusta National Womens Amateur har växt upp och inspirerats av det som skapats av Annika Sörenstam, Nancy Lopez, Lorena Ochoa och Se Ri Pak. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att uppmuntra årets startfält och påvisa vilken viktig stund det här är för sporten än att få de här fyra legendarerna att närvara.


Scroll to Top