Tournytt

Hålet på Augusta som regerande mästaren fruktar

Patrick Reed kan bevisligen tämja Augusta Nationals svårigheter. Men den regerande mästare på Augusta National har ändå ett slag han fruktar.

Jesper Johansson • 2019-03-20

2018 lyckades Patrick Reed avvärja en jagande Rickie Fowler för att ta sin första majorseger i karriären då han vann The Masters på Augusta National. I år ska han försvara sin titel och han hoppas att göra det utan att få sin tävling förstörd på hålet han fruktar, trots segern i Georgia 2018. 

Hålet Patrick Reed helst vill spela av så snabbt som möjligt är mytomspunna hål 12. Det korta par 3-hålet döpt till Golden Bell är ökänt för sin luriga vind. Just vinden är vad Reed har problem med på det 141 meter långa hålet.
– Jag har nog aldrig känt mig bekväm på det hålet. Även om det är ett kort slag … man kastar upp gräs bakom utslagsplatsen och binden tar gräset åt ett håll. Sedan ställer man sig på en annan plats och gräset flyger åt ett annat håll. Sedan tittar man på flaggan och vinden går återigen åt ett annat håll, säger Reed till Bunkered.
– Det utslaget är det jobbigaste på hela banan och jag tror att alla spelare känner samma sak eftersom man har en så liten landningsyta. Det finns enorma problem bakom greenen och vatten framför. Så man får hoppas att man valt rätt klubba eftersom man vanligtvis inte har en aning om vad som händer på grund av vinden.

Masters sänds i TV 12


Därför är Augustas hål 12 så svårt

Patrick Reed gjorde par på hål 12 de första två rundorna, en bogey runda 3 och birdie under finaldagen 2018.

2016 var Jordan Spieth i ensam ledning inför det 12:e hålet på Augusta National. Med två bollar i Rae’s Creek, vattendraet framför, blev det till slut en kvadrupelbogey och tävlingen vanns sedan av Danny Willett.


Scroll to Top