5de3e674bd5c0

Tournytt

Els assistenter presenterade

Det internationella lagets assisterande kaptener till årets drabbning mot USA är presenterade.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-20 Uppdaterad 2019-12-12

Ernie Els är kapten för det internationella laget under årets Presidents Cup, som spelas i Australien i december. Det amerikanska laget leds av Tiger Woods som med största sannolikhet kommer vara en spelande kapten. Det lär inte Ernie Els vara. Inte heller hans nyligen utsedda assisterande kaptener.

På tisdagen meddelade sydafrikanen att Mike Weir, KJ Choi och Trevor Immelman ska hjälpa till under Presidents Cup. 

2017 var Ernie Els assisterande kapten till Nick Price. Senast det internationella laget vann var 1998 men Els hoppas kunna hitta ett nytt recept för att ta första segern på över 20 år.
– Jag vill tänka nytt angående processen att para ihop spelare. Jag använder mig av mycket data och forskning inför tävlingen i december och jag ville ha assisterande kaptener som spelat i många Presidents Cup, precis som jag, sa Els under en presskonferens.

Kanadensaren Mike Weir har vunnit på PGA Tour vid åtta tillfällen och största segern kom i The Masters 2003. 48-åringen har deltagit i fem Presidents Cup. KJ Choi har också deltagit i fem lagtävlingar för det internationella laget medan Trevor Immelman endast deltagit vid två tillfällen.

Tiger och Els kaptener i Presidents Cup


Couples: “Jag har aldrig sett Tiger så exalterad”

Sedan tidigare har Tiger Woods meddelat att Fred Couples, Zach Johnson och Steve Stricker kommer agera som assisterande kaptender på Royal Melbourne Golf Club i Australien.



Text: Jesper Johansson • 2019-03-20
TournyttErnie ElsKJ ChoiMike WeirPresidents CupTournytt
Scroll to Top