THE PLAYERS Championship – Final Round

Tournytt

Players större än US Open-segern tycker titelhållaren

Regerande mästaren värderar sin senaste seger högre än US Open-vinsten 2012.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-13 Uppdaterad 2019-12-12

2012 vann Webb Simpson US Open på The Olympic Club. 2013 vann han Shriners Hospitals for Children Open. Sedan hände något.

Amerikanen kunde inte vinna och en stor orsak var att reglerna för puttning ändrades under perioden. Simpson, som puttat med en ankrad putter fick inte längre använda sig av utrustningen och på grund av det kunde han inte längre sätta lika många puttar. 2016 rankades han som PGA Tours 177:e bästa puttare.

Efter en lång periodssökande hittade majorvinnaren till slut en putteknik som fungerade. En lite längre putter som han låste längs vänsterarmen och ett klogrepp gjorde att han återigen kunde sänka puttar. Till slut fick han spelet att fungera så bra att han vann Players Championship 2018. Nu ska han försöka försvara sin titel i tävlingen. Något ingen lyckats med tidigare. Så här summerar han sin seger.
– Jag spelade bra veckan innan och hade bra självförtroende. Jag tänkte kanske inte att något speciellt skulle hända men jag spelade bra under det första varvet och det andra varvet var minnesvärt, säger Simpson till National Club Golfer.

Players Championship – nu med ny musik och ny trofé


Vinn 5 dussin golfbollar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Under det andra varvet på TPC Sawgrass gick amerikanen runt på 63 slag, vilket är ett tangerat banrekord. Efter det blev det en 68-rond på lördagen vilket gjorde att han ledde med sju slag inför söndagsvarvet.
– Det sista varvet kändes som den längsta rundan i mitt liv. Jag hade en så stor ledning och det var min tävling att förlora, ingen annans att vinna. 

Stenson: ”Det ger extra tändvätska”


Stenson spelar med två andra majorvinnare

När Webb Simpson ska rangordna segrar väljer han att placera segern i Florida högre än majorsegern i Kalifornien.
– Players Championship är den mest meningsfulla av mina segrar. US Open var förstås helt otroligt, eftersom det är en major. Men med tanke på vad jag hade gått igenom, och att jag hade så många år utan en seger, var Players Championship den skönaste segern, helt klart.

Men gamla meriter betyder ingenting när alla spelare på torsdag inleder årets upplaga av PGA Tours flaggskeppstävling. Det vet Webb Simpson, som ska försöka skriva historia.
– Jag är väldigt exalterad. Ingen har vunnit den här tävlingen två år i rad. Så det adderar en utmaning som jag verkligen ser fram emot.



Text: Jesper Johansson • 2019-03-13
TournyttPlayers ChampionshipTournyttUS OpenWebb Simpson
Scroll to Top