5de3e762a5f61

Tournytt

Players Championship – nu med ny musik och ny trofé

Från och med i år har Players Championship rustat med en helt ny trofé och en ny signaturmelodi.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-13 Uppdaterad 2019-12-12

Världens bästa golfspelare har tagit sig till Florida och TPC Sawgrass för att i veckan spela Players Championship.
Tävlingen är en av årets absolut största och genom åren är det många storstjärnor som vunnit. Senast var det Webb Simpson och om vi ser bakåt i tiden hittar vi bland annat vinnare som Jack Nicklaus, Tiger Woods, Lee Trevino, Adam Scott, Rickie Fowler och Henrik Stenson. 

Tävlingen anses av supportrar runt hela världen vara en av årets absoluta höjdpunkter och även spelarna gillar den stora tävlingen.

Många tycker om den så mycket att den kallas “den femte majorn”.
Kanske kan vi snart ta bort citationstecknen runt det begreppet. För tävlingen gör vad de kan för att få den nya, högre statusen.

Tidigare i år meddelade de att prissumman ökat och att den nu är högst av alla. Totalt ska 113 miljoner kronor delas ut till spelarna som klarar kvalgränsen.

 

Players Championship höjer vinstsumman – större än alla majors

En annan sak som tävlingen gjort för att bli kallad en major är att de bytt ut sin trofé. Tidigare har vinnaren av tävlingen fått ett pris gjort i kristall. Från och med i år får vinnaren en trofé som ser ut som en golfare. Golfaren har vi sedan länge sett i tävlingens logotyp men på trofén finns det några härliga detaljer.

Golfarens ansikte är en sammansmältning av alla 38 vinnare av tävlingen. Och figuren står på det berömda 17:e hålets green.

När någon nämner Augusta National är vi många som direkt hör en melodislinga. Den klassiska musiken är synonym med årets första majortävling och kanske är det något liknande som Players Championship nu vill skapa.
De har anlitat några av världens bästa musiker för att skapa ett helt nytt sound för tävlingen.

Här kan du höra musiken och vad skaparna tänkt på under framtagandet av melodin:



Text: Jesper Johansson • 2019-03-13
TournyttPGA TourPlayers ChampionshipTournytt
Scroll to Top