Arnold Palmer Invitational Presented By MasterCard – Final Round

Tournytt

Molinari vinnare efter magisk runda

Fantastiskt spel under söndagen gjorde att italienaren kunde vinna på Bay Hill.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-10 Uppdaterad 2019-12-12

Inför det sista varvet av Arnold Palmer Invitational var Francesco Molinari 16 platser från ledningen. När alla 72 hål spelats på Bay Hill i Orlando, Florida, vad italienarens namn högst upp på ledartavlan. 

Vägen till segern i “The Kings” tävling må ha varit krokig under de första tre dagarna. Men söndagen var en raksträcka i nerförsbacke, framför allt på och runt greenerna.

På hål 1 satte Molinari en sex meter lång birdieputt och därefter var han urstark på greenerna. Den första birdien följde han upp med ytterligare två på hål 3 och hål 6. På hål 8 missade han greenen. Men det visade sig inte vara något problem över huvud taget. Den stekhete italienaren chippade då i för ytterligare en birdie.

 

Fyra under par på de första nio hålen följdes sedan upp med lika många birdies på de avslutande nio hålen. -8 på söndagen innebär att han totalt var -12 och vann med två slags marginal ned till tvåan, Matthew Fitzpatrick.
– Jag hade ingen plan egentligen. Jag försökte bara slå bra golfslag och ge mig själv chanser, sa Molinari efter rundan.
– Jag visste att det inte skulle bli lätt för spelarna i ledning och jag kände att jag hade en liten chans att vinna redan innan rundan var igång. Sedan hade jag min kanske bästa puttdag någonsin.

Henrik Stenson var tävlingens ände svensk. Han gick runt på 71 slag under söndagen för att till slut bli delad 17, fem under par.

Här är toppen av ledartavlan:

Molinari vinnare efter magisk runda


Text: Jesper Johansson • 2019-03-10
TournyttFrancesco MolinariPGA TourTournytt
Scroll to Top