GOLF: MAR 03 PGA – The Honda Classic

Tournytt

Doldisen knäckte världsnamnen

Mitchell tog första segern i Florida

Text: Martin Strömberg • 2019-03-04

Sista dagen av Honda Classic blev en nagelbitare.

Ryan Palmer gick tidigt runt på 63 slag och satte tonen på sju under par i klubbhuset. Det såg länge ut att kunna räcka till särspel, särskilt med tanke på att vinden blev allt starkare.

Spelarna i ledarbollen hade problem och ledaren inför slutronden, Wyndham Clarke, fick nöja sig med en delad sjundeplats efter 72 slag sista dagen.

Vijay Singh var ett slag från ledningen med ett par hål kvar men bogey på 17:e gjorde att han slutade sexa, två slag efter den något sensationella segraren, Keith Mitchell.

Mitchell gick en trekamp på sluthålen mot Brooks Koepka och Rickie Fowler, som båda slutade åtta under par. Men när Keith Mitchell behövde det som bäst gjorde han birdies.

Det blev fyra stycken sista sju hålen varav den sista blev avgörande. Han rullade i en birdie från drygt fem meter på 72:a hålet för sin första seger på PGA-touren.

– Att få besegra Fowler och Koepka i slutet av en tävling är vad alla drömmer om. Jag är riktigt stolt över att jag kunde hantera det, sa en överlycklig Mitchell efteråt.

Han gick på 67 slag sista dagen och slutade nio under par totalt. Den första att gratulera var Rickie Fowler.

– Jag känner inte Keith så bra men vet hur tufft det är att vinna sin första seger. Han gjorde det strålande och det är bara att njuta och gratulera.

Jonas Blixt blev bästa svensk på delad 36:e plats, tio slag bakom Mitchell, medan Fredrik Jacobson slutade på delad 68:e plats.

Doldisen knäckte världsnamnen


Text: Martin Strömberg • 2019-03-04
TournyttBrooks KoepkaFreddie JacobsonJonas BlixtKeith MitchellPGA TourRickie FowlerTournyttVijay Singh
Scroll to Top