5de3f2ddab793

Tournytt

Den optimala hipsterbagen

Varför se ut som alla andra när det finns andra alternativ? Här har vi samlat en golfbag full av produkter från mindre tillverkare – optimalt för hipstergolfaren!

Text: Jesper Johansson • 2018-12-04

Golfklubbor, bagar, kläder och andra accessoarer finns i tusen och åter tusen varianter.

Antingen kan man köpa produkter från de stora tillverkarna eller så går man sin egen väg.

För den alternativa golfaren som gärna sticker ut finns här den ultimata golfbagen. Vi har samlat golfprodukter från mindre tillverkare för de som hellre har något unikt än det som alla andra har. För att köpa hela den här bagen krävs det också en ganska stor plånbok, men allt för stilen – eller hur? 

Vi börjar i garderoben och avslutar på green! 

Den optimala hipsterbagen

Brouge Kiltie Cruiser 

En klassisk loafer omgjord till golfsko. Stiligare blir det väl knappast? Och det italienska lädret som G/Fore använder i sin Brogue Kiltie Cruiser är dessutom vattentätt. Skon har en dubbfri golfsula som gör att den fungerar lika bra på golfbanan som på stan.

Pris: 2 941 kronor.

 

Den optimala hipsterbagen

Imperial Hats

En keps duger inte om du ska sticka ut på golfbanan. Här är det givetvis skärm som gäller. Imperial Hats gör flera med olika motiv och en av dem har en pizzaslice på framsidan. Skärmen säljs i rött, marinblått och vitt. 

Pris: 270 kronor.

Den optimala hipsterbagen

Seamus Golf 

En bärbag med endast en sele och utan ben. Den är lätt och smidig men kanske inte den mest funktionella. Fescue Sunday Bag rinner 14 klubbor men på hemsidan skriver de att nio klubbor är att rekommendera. Rakt in i Hipsterhjärtat, med andra ord.

Pris: 5 400 kronor.

Den optimala hipsterbagen

Bubba Whips

Det första vi fyller vår lilla golfbag med är givetvis siktpinnar – gjorda i mahogny. De är gjorda i Minnesota, USA, och finns i tre olika färgalternativ. Både USA och Europa hade de här siktpinnarna i bagen under Ryder Cup i Paris.
Pinnarna är 45 tum långa och är behnadlade för att klara dåligt väder.

Pris: 440 kronor.

 

 

Den optimala hipsterbagen

Robert Mark Golf

Inspirerad av graffitiartisten Banksy har Robert Mark Golf tagit fram en headcover för din driver med en panda som håller i två pistoler. Urläckert och inte alls så tråkigt som de man får på köpet. 

Pris: 800 kronor.

Svensk Golf Podcast: DOKUMENT: Sagan om hur Stenson blev den störste

Den optimala hipsterbagen

Golf Iconic

De må ha varit framtagna till “Dia de los Muertos” men visst fungerar de året om?
De finns även för mallet-putters och är gjorda av en speciell mexikansk filt i grunden. På den har ett emblem sytts på.

Pris: 550 kronor.

 

Den optimala hipsterbagen

National Custom Works

Under våren 2018 fick vi se Jason Dufner med ett set specialgjorda järnklubbor. Tillverkarna heter National Custom Works och de tillverkar järnklubbor helt efter dina egna önskemål. Jason Dufner slutade delad femma i Players Championship, så bevisligen fungerar de också…

Pris: Oklart.

Den optimala hipsterbagen

Artisan Golf

När Nike la ner sin utrustningstillverkning fick många anställda förstås sluta. Men wedgeskaparna på Nike har nu startat ett nytt varumärke – Artisan Golf. Via mail kan man specialbeställa sina wedgar efter sina egna önskemål.

Pris: Oklart.


Putters är kanske den kategori av hipsterutrusning med störst utbud. Den som söker kan hitta en hel del intressanta alternativ men vi väljer här att lyfta fram två olika tillverkare.

För man behöver väl en extraputter om förstavalet slutar ge resultat?

 

Den optimala hipsterbagen

Bradley Putters

Är stål för mainstream? Då är det här rätt tillverkare för dig!
Bradley Putters gör sina golfklubbor i trä och via deras hemsida kan du göra en putter helt efter dina egna önskemål. “Vi har aldrig gjort två likadana putters, eftersom det helt enkelt inte är möjligt. Oftast använder vi oss av våra egna exotiska träslag men vi kan integrera trä från din trädgård eller något annat”.

Pris: Ungefär 5 800 kronor.

Den optimala hipsterbagen

Lamb Crafted 

Från ett garage i Texas tillverkar Tyson Lamb sina putters. De exklusiva klubborna är extremt svåra att få tag i. Faktum är att det för tillfället inte finns en enda putter till salu via hans hemsida.
På Ebay lyckades vi dock hitta en putter från Lamb Crafted. Modellen heter Allendale Limited Edition SS 350G och är bara gjord i tio exemplar.

Priset på auktionssidan: 33 482 kronor. Som en bonus ingår i alla fall frakten…

Den optimala hipsterbagen

Seamus Golf 

Handgjorda bollmarkörer från Seamus Golf behöver den optimala hipsterbagen. En del av deras pengar går att skriva något personligt på, andra är redan tillräckligt speciella för att sticka ut på det kortast klippta gräset.

Pris: 260 kronor.Text: Jesper Johansson • 2018-12-04
TournyttBagarGolfkläderÖvrig utrustningPuttersSkorUtrustning
Scroll to Top