5de3f54d5cbf7

Tournytt

Handigolfarna får egen världsranking

Från och med 2019 kommer handigolfare världen över kunna mäta sig på en rankinglista.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-15 Uppdaterad 2019-12-12

Under tisdagen meddelade USGA och R&A att en ny världsranking ska skapas. Från och med januari 2019 kommer goflare med en funktionsvariation att ha sin egen ranking.

European Disabled Golf Association statade en ranking redan 2014 och de har nu träffat de stora organisationerna för att göra en världsomspännande ranking.
– Det är ett viktigt steg för att försäkra sig om att golf blir mer inkluderande för människor i alla åldrar och med alla möjligheter. Antalet tävlingar för funktionsnedsatta golfare ökar kraftigt världen över, så det är helt rimligt att det finns en global ranking för att ge bättre siffror på en individs skicklighet, säger Duncan Weir, R&A:s chef för utvecklingen av amatörtävlingar.

Handigolfarna mixas in i proffstävlingen

Enligt pressmeddelandet kommer golfare och tävlingsarrangörer att kunna registrera sig senare i år till World Ranking for Golfers With Disability.

På den europeiska rankingen är Charles-Henri Quelin rankad etta. Johan Kammerstad är högst rankade svensken på en femteplats.Text: Jesper Johansson • 2018-11-15
TournyttHandigolfTournytt
Scroll to Top