5de3f85193422

Tournytt

Handigolfarna mixas in i proffstävlingen

När stortävlingen Emirates Australian Open arrangeras kommer proffsen att mixas ihop med handigolfare. Svensken Johan Kammerstad deltar.

Text: CM Hellsten • 2018-10-18 Uppdaterad 2019-12-12

Majorvinnaren Keegan Bradley har tackat ja, precis som andra storspelare som Brandt Snedeker, Matt Kuchar och Marc Leishman. Stjärnorna kommer till spel när den 103:e upplagan av Emirates Australian Open avgörs 15–18 november.

Det blir en annorlunda tävling på The Lakes Golf Club utanför Sydney – proffsen kommer nämligen att mixas ihop med inbjudna handigolfare.
Handigolfarna spelar en egen 54-hålstävling som bakas in med proffsens rond 2, 3 och 4.

Kammerstad vann Swedish Open for Disabled

En av de inbjudna är Johan Kammerstad från Örebro.
– Det finns ett rankingsystem kring de europeiska tävlingarna, topp-6 fick åka till Australien och jag är femma på den listan. Vi ska spela fredag, lördag och söndag och ta plats i de tolv sista flighterna i proffstävlingen. Det här är en del av satsningen att försöka få in Handigolfen i Paralympics, säger Johan Kammerstad till svenskgolf.se/wp.

Hur ska det bli att få spela sida vid sida med stjärnorna?
– Lite skrämmande… men kul. Vi spelar från samma tees och mot samma flaggor och med publiken runt omkring. Det är ju ett äventyr bara att få åka till Australien. Jag tror säkert att proffsen på det här sättet kan få en bättre förståelse för våra förutsättningar och att Handigolfen blir mer allmänt känd.Text: CM Hellsten • 2018-10-18
TournyttBrandt SnedekerHandigolfJohan KammerstadMatt KucharTournytt
Scroll to Top