Golf ball approach to the hold on the green. Couple golf player putting golf ball in the background. Lifestyle Concept.

Ny studie visar: Golf bättre för hälsan än vad forskarna trott

Att vi mår bra av golf är ingen nyhet. Men en ny studie visar att sporten har fler fördelar än vi tidigare trott.

Text: Jesper Johansson • 2018-10-25 Uppdaterad 2019-12-12

Istället för att sitta i soffan mår kroppen bättre av att spela golf i fyra timmar. Inga nyheter här. Men enligt en ny studie är det inte bara motionen som är bra för oss. Golfen tillför andra aspekter som förbättrar vår hälsa.

25 europeiska doktorer har publicerat en ny analys där 400 studier är gjorda om hälsoeffekterna med golfen. Enligt dem kan golfen vara bra för ditt kolesterol, blodtryck och blodsocker. Återigen inga nyheter direkt. Ju mer man rör på sig desto bättre är det.

Golf – en vinst för hela samhället

Men studien visar att golfen inte bara förbättrar din fysiska hälsa. Utan även den mentala.
– Sociala interaktioner är en riskfaktor för oss som vi undervärderat tidigare. Mental hälsa är en stor grej nuförtiden och måttlig fysisk aktivitet reducerar ångest och reducerar depressioner, säger Roger Hawkes, en av studiens skapare, till CNN.

Så trots att du kan bli skogstokig på golfbanan och ilskna till är sporten ändå bra för oss både fysiskt och psykiskt. Detta då de egenskaperna väger upp frustrationen vattenhinder, slicar och annat tillför.

ZACHRISSON: Världens bästa friskvård

Hawkes menar att studien visar att golfen bör bli än mer inkluderande. Då folkhälsan kan förbättras om ännu fler spelar golf.
Så här säger han till CNN: 
– Vi vill att regeringar och andra policyskapare ska se fördelarna med att spela golf och därför kanske göra sporten tillgänglig för fler, säger han.
– Golfklubbar kan utnyttjas mer. Det finns tider då folk som inte alltid spelar kan ta sig ut och ta del av de fördelar som sporten ger.Text: Jesper Johansson • 2018-10-25
TournyttNyheter
Rulla till toppen