Alfred Dunhill Links Championship – Previews

Tournytt

Koepka: ”En av mina värsta dagar i livet”

Brooks Koepkas sneda utslag träffade en kvinna i publiken som förlorade synen på ett öga.

Text: CM Hellsten • 2018-10-04 Uppdaterad 2019-12-12

Brooks Koepka reste direkt från Paris till Skottland för att spela European Tour-tävlingen Alfred Dunhill Links Championship där ronderna pendlar mellan storbanorna Carnoustie, Kingsbarns och St Andrews Old Course.
Med i tävlingen finns även lillebror Koepka – Chase.

Under de tre första dagarna i Alfred Dunhill Links Championship har proffsen sällskap av en lagkamrat som är amatör i form av kända profiler inom näringslivet, musik-, film- eller sportbranschen.
Efter tre ronder dras en kvalgräns och rond 4 avgörs på Old Course.

TV: ”Det finns en morgondag som Ryder Cup-vinnare – eller inte…”

Det finns fler Ryder Cup-profiler i fältet, titelhållaren Tyrrell Hatton har chansen att vinna turneringen för tredje året i rad. Även Tommy Fleetwood och Thorbjörn Olesen spelar. Precis som USA:s Tony Finau. 
Dessutom spelar flera av de som jobbade som vice-kaptener i Frankrike: européerna Robert Karlsson, Padraig Harrington, Luke Donald och Graeme McDowell samt jänkaren Matt Kuchar. 



Koepka: ”Det var inget bråk med DJ”

Under Ryder Cup var Brooks Koepka med om en otäck incident på det sjätte hålet på Le Golf National när hans utslag hamnade snett och landade bland publiken.

En kvinna träffades så illa att hon förlorade synen på ena ögat. Kvinnan, som heter Corine Remande, hotar med en stämningsansökan.
– Uppenbarligen finns det ett ansvar hos Ryder Cup-organisationen. Funktionärerna ropade ingen varning när spelarens boll hamnade bland publiken, säger Corine Remande till nyhetsbyrån AFP.

Åskådare träffad av boll – förlorade synen och ska stämma Ryder Cup

Först när Brooks Koepka anlände till Skottland fick han vetskap om att Corinne Remande förlorat synen.
Så här sa då den trefaldige majorvinnaren enligt Golf Channel:
– Det var en av mina värsta dagar i livet när jag fick reda på att åskådaren blivit blind. Det får mig att må dåligt inombords. Jag är förkrossad. Det är ett slag som jag definitivt ångrar och förhoppningsvis får jag möjligheten att prata med kvinnan.



Text: CM Hellsten • 2018-10-04
TournyttBrooks KoepkaEuropean TourRyder CupTournytt
Scroll to Top