Tournytt

Stenson frisk nog för fem Ryder Cup-matcher

Henrik Stenson säger att han kan spela fem matcher i Ryder Cup om det är vad som behövs.

Jesper Johansson • 2018-09-07

Henrik Stenson har under året haft problem med en ömmande armbåge som gjort att svensken inte kunnat spela så mycket golf som han velat den senaste tiden.

5 debutanter i Europas Ryder Cup-lag

Men till GolfWeek säger han nu att skadan inte längre är ett problem och att han är redo att spela, oavsett om Thomas Björn vill ge honom en eller fem matcher i Ryder Cup.
– Absolut. Om jag blir vald i tre matcher, fem matcher eller två matcher är jag redo.
–Fitnessmässigt mår jag bra. Jag tror inte jag kan göra 40 pull-ups just nu men det kunde jag antagligen inte göra innan armbågsskadan heller.

Stenson: ”Att få samtalet var otroligt”

I lagtävlingen på Le Golf National lär vi få se Henrik Stenson spelandes tillsammans med Justin Rose. De båda har spelat bra tillsammans och tagit många poäng sedan de för första gången parades ihop, på Gleneagles 2014.
– Vi spelar på ett liknande sätt och ser på golfbanan på samma sätt.
– Vi litar på varandra och det är något som behövs i lagspel. Du får inte vara bli besviken över ett dåligt slag eller en missad putt. Det är bara att fortsätta. Och vi två litar på varandra och spelar bra tillsammans. Samma sak fortsatte på Hazeltine. Förhoppningsvis kan vi spela ihop några poäng för laget och öka Europas chanser att vinna.


Scroll to Top