5de3ff85922c4

Tournytt

Jacob Glennemo säkrade CT-kort i Åhus

Det blev dansk seger när Åhus KGK Prom AM avgjordes under lördagen. Gladast var kanske ändå AIK:s Jacob Glennemo som landade ännu en topplacering och därmed säkrade sitt kort till Challengetouren nästa år.

Text: Erik Hallberg • 2018-08-26 Uppdaterad 2019-12-12

Åhus KGK Pro Am, som även ingår i Nordic League, är den största tävlingen på Swedish Golf Tour den här säsongen med en total prissumma på 650 000 kronor.

Den höga prissumman innebär också att nära nog dubbelt så många rankingpoäng står på spel jämfört med en “vanlig” vecka. 

Det var alltså viktigt att göra bra ifrån sig då en bra placering kunde ge ett fint lyft på tankingen.

Jesper Billing, Bokskogen, tajmade in sin bästa tävling för säsongen och AIK:s Jacob Glennemo utökade sin ledning i rankingtoppen och är nu klar för Challengetouren nästa år. Båda slutade tvåa.

– Det var kul att kunna komma så bra denna veckan också efter vinsten förra veckan. Jag rider på den vågen, säger Jacob Glennemo.

31-åriga Glennemo, från Mariefred, har stått för en imponerande säsong med två vinster och tre andraplatser på Nordic Golf League. Nu tog han ett ännu fastare grepp om förstaplatsen på rankingen och säkrade av allt att döma sitt kort till Challengetouren nästa år – som ges till de fem bästa på NGL-rankingen. 

– Nu börjar det kännas ganska bra. Det ser bra ut absolut. Det är ju tävlingar kvar och jag får fortsätta försöka spela bra. Jag får ha som mål att vinna touren. Det är det som fokuset börjar bli säger han.

Nästa vecka avstår han NGL-tävlingen i Finland eftersom han har fått ett wild card till Europatourtävlingen i Silkeborg – Made in Denmark. Där får han, bland andra, sällskap av spelare som Thorbjörn Olesen, Martin Kaymer, Thomas Pieters, Jonas Blixt och John Daly.

– Det blir spännande. Jag har spelat bra på den banan tidigare. Jag åker till Danmark på måndag eftermiddag

Sju tävlingar återstår på NGL. Glennemo spelar alltså inte i Finland och inte heller Ekerum Öland Masters i slutet av september.

– Jag missar de två men annars tänker jag försöka spela allting.

Danske Benjamin Poke tog hem tävlingen efter att ha gått runt på 67 slag, tre under par, den sista dagen. Sammanlagt slutade Poke sex under par. 

I och med segern avancerade Poke till en andra plats på NGL-rankingen.

Topp 6, Åhus KGK Pro AM

1) Harry Benjamin Poke, Danmark  – 6

2) Jesper Billing, Bokskogen             – 4
     Jacob Glennemo, AIK                    – 4
     Jesper Gunder Larsen, Danmark – 4

5) Martin Eriksson, Kårsta                 – 3

6) Magnus A Carlsson, Frösåker       – 2 
     Aksel Kristofffer Olsen, Norge     – 2

Hela leaderboarden hittar du HÄR


Text: Erik Hallberg • 2018-08-26
TournyttJacob GlennemoTournytt
Scroll to Top