Quicken Loans National – Round Two

Tournytt

Proffs anklagar kollega för fusk

Joel Dahmen anklagade sin tourkollega Sung Kang för att ha fuskat under söndagens runda på TPC Potomac.

Jesper Johansson • 2018-07-04

Joel Dahmen spelade den sista rundan av Quicken Loans National tillsammans med Sung Kang. På det tionde hålet under söndagen slog Kang sitt andra slag ner i ett vattenhinder. Därefter började en het diskussion mellan en domare, Kang och Dahmen.

Kang var nämligen övertygad om att bollen hade flygit över vattenhindret innan bollen landade i vattnet, vilket innebar en drop på den sidan hindret.
Dahman höll inte med alls och diskussionen pågick så länge att gruppen bakom med Ben Crane och Ryan Palmer fick spela igenom.

Molinari fullkomligt överlägsen

En domare tillkallades och han ställde sig på Sung Kangs sida och sydkoreanen fick därmed droppa bollen på den sidan av vattenhindret som var närmare hålet. Till slut blev det ett par på hålet och en delad tredjeplats – vilket ger honom en starttid i The Open på Carnoustie senare i juli.

Efteråt fick Joel Dahmen frågan varför Crane och Palmer fick spela igenom. Svaret var tydligt.
– Kang fuskade. Han gjorde en ogiltig drop. Jag argumenterade tills jag var blå. Jag förlorade. 

En person som representerar Sung Kang har efteråt uttalt sig angående Dahmens påstående.
– En PGA Tour-domare tog beslutet på söndagen och vi har inga övriga kommentrarer, förutom det att han (Sung Kang) ser fram emot att fokusera på att avsluta säsongen starkt – och att han är glad att han får spela i The Open om några veckor.

PGA Tour berättar för Golf Digest hur man gick vidare med händelsen efteråt.
– EN somare tog hand om bedömningen, intervjuade båda spelarna, caddies och volontärer i närheten. Domaren tog sedan Kang tillbaka till platsen där han slog sitt andra slag och Kang vidhöll att han var säker på att bollen passerade hindret. Med bristfälliga bevis på att något annat inträffade beslutade domaren att Kan kunde spela vidare som han hade tänkt sig. PGA Tour kommer inte kommentera det här vidare.


Scroll to Top