Quicken Loans National – Final Round

Tournytt

Molinari fullkomligt överlägsen

Valde bort Frankrike och vann stort i USA

Martin Strömberg • 2018-07-02

 

Italienaren Francesco Molinari valde mellan en av Europatourens största tävlingar, Open de France, som vanns av Alex Norén, och att stanna kvar i USA och spela två tävlingar för att förbättra sin position på FedEx Cup-listan.

– Det var inget lätt beslut att välja bort Frankrike men nu känner jag att det var rätt beslut, sa Molinari efter segern i Quicken Loans National.

Han delade ledningen inför sista ronden och det var hyfsat jämnt halvvägs in sista ronden. Men då lade italienaren i överväxeln. Han rullade i en eagle från 16 meter på tian och fyra raka birdies senare var han åtta under för ronden och i ledning med lika många slag.

– Sista nio var fantastiska och det gick lättare än jag kunnat tro, sa en leende Molinari, som av bara farten slog tävlingsrekordet med sju slag med sina 21 under par.

Segern ger honom två års exemption på PGA-touren och lyfter honom till 42:a plats på FedEx Cup. Han klättrar också allt närmare en plats i Ryder Cup i september på Le Golf National.

Det är Molinaris andra stora seger på kort tid då han tidigare tog hem BMW PGA Championship på Wentworth i slutet av maj.

På andraplats på TPC Potomac kom amerikanen Ryan Armour och sydkoreanen Sung Kang slutade trea.

På delad fjärdeplats kom Tiger Woods efter en avslutande 66.a.

Två svenskar klarade kvalgränsen men varken David Lingmerth eller Jonas Blixt kunde blanda sig i segerstriden. Lingmerth avslutade med en 68:a för en delad 48:e plats med Blixt hamnade på en delad 53:e plats efter 71 slag sista dagen.

 


Scroll to Top