5de409ea50a1f

Oklart vem som sänder PGA Tour i Sverige 2022

Discovery har köpt rättigheterna. Men C More Golf har inga planer på att sluta sända PGA Tour.

Text: CM Hellsten • 2018-06-05 Uppdaterad 2019-12-12

Det var på måndagen som Discovery meddelade att TV-bolaget köpt sändningsrättigheterna till PGA Tour för 220 marknader över hela världen.
Avtalet sträcker sig från och med 2019 till 2030 och är värt motsvarande 17,5 miljarder kronor.
Enligt Discovery gäller avtalet för den svenska marknaden från och med 2022.

Discovery tar över PGA Tour – för 17,5 miljarder kronor

C More Golf har just nu de svenska sändningsrättigheterna för PGA Tour.
Så här säger Fredrik Andreis, kanalansvarig C More Golf:
 C More har exklusiva rättigheter till och med 2021. Vi är stolta över vad vi gör med sändningarna och PGA Tour är väldigt nöjda med hur vi arbetar och har lyft golfsändningarna i Sverige. Både vi och PGA Tour ser fram emot en fortsättning även efter 2021 och vi har fullt förtroende för ett fortsatt framtida samarbete.

Hur ser du på Discovery-avtalet?
 Discovery har gjort ett globalt avtal med PGA Tour angående sändningsrättigheter där de tillsammans med touren ska hitta bästa lösningen på varje enskild marknad. Vi har ambitionen och förtroendet att fortsätta, säger Fredrik Andreis till svenskgolf.se/wp.

Svensk Golf Podcast DOKUMENT: Sörenstams historiska start mot männen

Daniel Lagerqvist är presschef Sport och biträdande kommunikationschef på Discovery Networks Sweden. 

Vem kommer att sända PGA Tour i Sverige 2022?
 Discovery har förvärvat de exklusiva rättigheterna till PGA Tour i Sverige från 2022 till 2030. Discoverys avtal med PGA Tour gäller för 220 länder och vi kommer att se varje land som en egen marknad och på bästa möjliga sätt tillgodose kundernas önskemål om hur de vill ta till sig framtidens golf. Det kan till exempel göras via den nya digitala spelare som Discovery och PGA Tour kommer att ta fram tillsammans för att optimera upplevelsen eller via fortsatt sublicensering av rättigheten.

Vem ska C More förhandla med om TV-rättigheterna efter 2021  Discovery eller PGA Tour?
– Discovery.

Kan det bli så att Discovery från och med 2022 sänder PGA Tour på TV och att C More köper rättigheterna för att sända på webben?
 Discovery äger de exklusiva rättigheterna från 2022 i Sverige men som jag sa tidigare, vi kommer att se över varje marknad för att ge tittarna den bästa upplevelsen. Vi har precis slutit detta avtal med PGA Tour så det är för tidigt att säga exakt hur det kommer att bli, men visst kan det bli aktuellt med ett partnerskap med C More som har gjort ett utmärkt jobb med rättigheten och lyft intresset för PGA Tour de senaste åren.


Text: CM Hellsten • 2018-06-05
TournyttPGA TourTournytt
Rulla till toppen