BMW PGA Championship – Day Four

Norén delad trea på Wentworth

Tre slag bakom Molinari.

Text: Martin Strömberg • 2018-05-27 Uppdaterad 2019-12-12

Alexander Norén hade en viss möjlighet inför avslutningsronden att kunna försvara sin titel i BMW PGA Championship.

Men 67 slag sista ronden räckte inte riktigt hela vägen. Alex slutade delad trea, tre slag bakom italienaren Francesco Molinari, som i sin tur avslutade med en bogeyfri 68.a.

– Jag kände att jag hade lägen första nio men det är lätta att bli för peppad och nästan vilja för mycket, sa Norén till Viasat efter ronden.

Han spelade ännu en gång oerhört stabilt från tee till green och enda riktiga missen var på 13:e då han missade driven och även en kort putt för par, det var dagens enda bogey.

– Jag är otroligt nöjd ändå. Det var en bit upp till Molinari och jag hade behövt skjuta 64 och det var inte så lätt idag ändå. jag tror att det var lättare för honom att försvara en ledning idag utan vind.

För Molinari var segern snudd på nödvändig för att ta sig in i höstens Ryder Cup i Frankrike. Och efter flera topplaceringar just på Wentworth lyckades han att ta sin första seger här och sin femte ET-seger totalt.

– Fantastiskt att äntligen nå hela vägen och detta är min favorittävling, jag längtar redan tillbaks nästa år, sa Molinari i segertalet.

Norén klättrade upp till en femteplats på Race to Dubai-listan och tog sig också naturligtvis närmare en plats i höstens Ryder Cup.

– Jag försöker i första hand att fortsätta förbättra mig och de delar av spelet som behöver bli bättre men skulle jag komma med i Ryder Cup så är det en superbonus.

Också Marcus Kinhult avslutade bra med 70 slag och slutade delad 12:a.

Alexander Björk slutade delad 27:a och Jens Dantorp delad 35:a.

 

 

Norén delad trea på Wentworth

Text: Martin Strömberg • 2018-05-27
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenEuropean TourFrancesco MolinariJens DantorpMarcus KinhultTournytt
Rulla till toppen