General Views of Shinnecock Hills Golf Club

Tournytt

Så spelas årets US Open-bana

Förra året var US Open för enkelt, enligt USGA. 2004 spelades majorn på Shinnecock Hills och det var alldeles för svårt. I år spelas tävlingen återigen på banan utanför New York och nu hoppas man hitta ett mellanläge – där banan är lagom svår.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-22 Uppdaterad 2019-12-12

När US Open spelades på Shinnecock Hills 2004 möttes de av en bana som var så torr och hård att den i princip var ospelbar. Det gick så långt att USGA stoppade spelet under en morgon för att vattna de hårda greenerna – för att göra det möjligt att stanna bollen.

Sedan dess har Shinnecock Hills och USGA lärt sig av sina misstag.

Till årets upplaga av majortävlingen används olika verktyg som en maskin som mäter greenernas hårdhet, fuktmonitorer, drönare som mäter marktemperaturer och annat. Allt för att säkerställa banans skick under veckan. 

Alltså kommer banan inte vara lika torr, vilket innebär att spelarna inte kommer att kunna slå lika långt från tee. Ändå är Shinnecock Hills 500 meter längre än senast.

Totalt är den 6,8 kilometer – trots att banans par bara är 70.

Med tio nya utslagsplatser hoppas man att bunkrarna, som anlades på banan 1930, ska vara i spel. Men den ökade längden har kompenserats på annat håll.
Banans greener är nu i snitt 30 procent större. Det innebär förstås nya möjliga flaggplaceringar och att bollar kan rulla av greenerna då de nu är mer ondulerade.

 

Brooks Koepka vann US Open

Förra året spelades US Open på Erin Hills.

Banans stora fairways gjorde det lätt för spelarna i majortävlingen och USGA har därför beslutat sig för att göra Shinnecock Hills smalare än den spelats de senaste åren.

Samtidigt har man arbetat för att banans vinklar och längder ska vara så likt grundtanken som möjligt. Därför har den förlängts och gjorts svårare.
– Vi vill att spelarna måste slå driver, säger USGA:s ordförande Mike Davis till Golf Channel.


Text: Jesper Johansson • 2018-05-22
TournyttTournyttUS Open
Scroll to Top