U.S. Open – Final Round

Tournytt

Brooks Koepka vann US Open

Brooks Koepka van den 117:e upplagan av US Open efter att ha dominerat på Erin Hills under söndagen.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-19 Uppdaterad 2017-06-19
Brooks Koepka vann US Open

När andra spelare darrade visade Brooks Koepka att han var på Erin Hills för att vinna US Open. Amerikanen var inför söndagen ett slag bakom ledaren Brian Harman. Men när vänsterspelande Harman tappade under rundan fortsatte Brooks Koepka kämpa på. Med birdies på hål 1 och hål 2 fick han en bra start på rundan. Ytterligare en birdie på hål 8 gjorde att han hade fortsatt momentum.

Men sedan gjorde Koepka en bogey på hål 10, och det började bli nervöst. En tre meter lång parputt på hål 13 fick sedan rundan att vända åt rätt håll.
– När jag satte den putten på hål 13 kände jag att jag hade momentum. Jag visste hur jag låg till, och försökte bara gå så lågt som möjligt, sa en lättad US Open-vinnare precis efter rundan.


Koepka följde upp paret på hål 13 med birdies på hål 14, 15 och 16.
–Jag tänkte bara att det var viktigt att hålla fokus och fortsätta kämpa.


Till slut gick Brooks Koepka runt på 272 slag, –16, vilket är lika många slag under par som Rory McIlroy gick 2011. Därmed delar de rekordet. Namnet Brooks Koepka är nu också inristat på US Open-pokalen, och den äran delar han med spelets legendarer. Det var något årets US Open-vinnare gladdes åt.
– Det jag har gjort den här veckan, och att få vara i samma kategori som många av spelarna på den här trofén är verkligen speciellt.

David Lingmerth var ende svensk att klara cutten. Han slutade delad 21:a, fyra under par.

Här är toppen av ledartavlan:

Brooks Koepka vann US Open
Klicka på bilden för att se alla resultat.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-19
TournyttBrooks KoepkaTournyttUS Open
Scroll to Top