Abu Dhabi HSBC Golf Championship – Day One

Tournytt

Stabil start av Stenson

Henrik Stenson spelar i veckan årets första individuella tävling. Efter 18 spelade hål har han en bra placering inför fortsättningen.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-18 Uppdaterad 2019-12-12

Henrik Stenson och många andra världsstjärnor är den här veckan på plats i Mellanöstern för att spela Abu Dhabi HSBC Championship. Många gör sin första individuella start för året. Bland annat ledaren av tävlingen (med halva startfältet fortfarande på banan) Tommy Fleetwood.

Engelsmannen, som förra året vann Race to Dubai, ser ut att ha haft ett givande speluppehåll då han efter 18 hål är -6 och i ensam ledning.

Stensons bästa råd: ”Bli bättre på att säga nej”

Även Rory McIlroy tävlar den här veckan för första gången.
Nordirländaren, som planerar att spela 30 tävlingar 2018, startade även han stabilt. Med tre birdies och 15 par är han delad fyra, tre under par.

McIlroy vill bli världsetta – men bryr sig inte om världsrankingen

Ett slag bakom honom hittar vi Henrik Stenson.
Svensken började årets första individuella tävling med en birdie. Sedan följde han upp det med en bogey och ytterligare två birdies innan första halvan (hål 10-18) av hans torsdagsvarv var avklarat.

På vägen in till klubbhuset blev det två bogeys och lika många birdies för att till slut skriva på ett scorekort med totalt 70 slag.

Stabil start av Stenson
Henrik Stenson började på hål 10.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-18
TournyttEuropean TourHenrik StensonRory McIlroyTommy FleetwoodTournytt
Scroll to Top