Tournytt

Läkarna förbryllade över Koepkas handledsskada

Under Thanksgiving skadade Brooks Koepka sin handled. Amerikanen har fortfarande inte fått ett svar vad som hänt – och därför inte kunnat medicineras.

Jesper Johansson • 2018-01-08

Brooks Koepka spelade fin golf under 2017 och vann bland annat US Open. Mycket pekade på att han skulle få en flygande start av 2018 men på hans två senaste starter, Hero World Challenge i december och den här helgens Sentry Tournament of Champions, har amerikanen slutat sist av alla.

Under ingen av de åtta senaste rundorna har han skjutit en runda under 70 och som Svenskgolf.se tidigare rapporterat beror det på en handledsskada.
Under Thanksgiving ådrog sig amerikanen en skada som än alltså inte läkt. Läkarna vet inte vad som är fel och har därför inte kunnat behandla skadan.
– Det är inte kul. Vi är fortfarande i processen att försöka hitta vad felet är. Ingen kan komma på det för tillfället. Jag vet bara att det gör ont, säger Brooks Koepka till Golf Channel.

Amerikanen berättar att han gjort flera tester för att se vad som är fel med handleden som, enligt Koepka, ömmar genom hela svingen.
– I onsdags gjorde det fruktansvärt ont. Det kändes som att någon högg mig med en kniv i handen.
– Problemet är att vi inte vet vad som är fel. Så fort vi gör det har vi något att utgå ifrån och kan planera därefter.

Brooks Koepka ska spela Waste Management Phoenix Open nästa månad och därefter AT&T Pebble Beach ProAm veckan efter. 

Scroll to Top