5de423d5d532e

Tournytt

Nya grästypen tål spel trots frost

Frost och kyla är inget problem för de som vill spela golf på Ingelsta GK. Klubben har installerat infravärme på rangen och tillåter nu spel på banan – även om det är frost på greenerna.

Text: Jesper Johansson • 2017-12-11

I mitten av december är det på de flesta banorna i Sverige lugnt och stillsamt. Banorna i landets södra regioner kan dock fortsatt ha öppet. Men det finns undantag även på nordligare breddgrader.

Utanför Norrköping är Ingelsta GK belägen.

Tolvhålsbanan har rustat för att bli en året runt-anläggning och från och med i början av december har klubben godkänt spel på sommargreenerna även om det är frost.
– Vi har gjort undersökningar dels under våren men även nu under hösten och det visar sig att frostskadan som alla är så rädda för inte är så farlig som man tror, säger Ingelsta GK:s anläggningschef, Kjell Johnsson-Branzell, till svenskgolf.se/wp.
– Jag tror att mycket beror på vår moderna skötsel. Dessutom var vi den första anläggningen i Sverige med krypvensgräset Penncross A4 som är vinterhärdigt. 

Här är golfhallarna i Sverige

Gräset kom för ungefär tio år sedan och är en hybrid av olika typer av krypven. Förutom det härdiga gräset har klubben också spenderat pengar på sitt träningsområde. På rangen har infravärme installerats för att göra det behagligt för golftokar att träna även under årets mörka månader.

Och hittills har mottagandet av den vinteröppna banan varit god.

Under första advent spelades tävlingen Skinksvingen och 62 personer deltog.
– Det är fantastiskt att så många var med. Banan var helt smockfull, säger Johnsson-Branzell.


Text: Jesper Johansson • 2017-12-11
TournyttIngelsta GKNyheterSvenska golfbanor
Scroll to Top