Turkish Airlines Open – Day Four

Tournytt

Andra raka för Rose

Tog hem Turkish Airlines Open efter birdie på sista

Text: Martin Strömberg • 2017-11-05

Förra veckan vann engelsmannen Justin Rose HSBC WGC Championship i Kina.

Det gav honom vittring på ledande landsmannen Tommy Fleetwood i Race to Dubai.

Idag imponerade Rose igen och tog efter en tajt slutstrid hem Turkish Airlines Open i kamp med sydafrikanen Dylan Fritelli och belgaren Nicolas Colaerts.

– Det var en fantastisk dag idag och det var unikt för mig att få avgöra på sista green, vet inte om det har hänt mig förut, sa en lycklig Rose efteråt.

Det såg länge ut att bli särspel på Cariya i Belek och med två hål kvar delade fyra spelare ledningen. Men med birdies på 15, 16 och sedan också på sista hålet, hängde Rose av de andra spelarna.

Colsaerts hade efter Roses birdie chansen att också ta sig till 18 under par men hans putt slank förbi på vänstersidan av hålet.

Segern ger engelsmannen nästan en miljon euro och nu har han riktig närkontakt med Fleetwood i kampen om slutsegern på Europatourens order of merit.

Det skiljer mindre än 200 000 euro med två penningstinna tävlingar ännu kvar på schemat. Först Nedbank Challenge och sedan tourfinalen i Dubai.

Rose har ju tiidgare sagt att ha ska vara ledig nästa vecka men han svävade lite på målet efter den här segern.

– Jag får landa lite i det här först och se om jag ska göra som jag planerat eller ändra mig.

För svensk del blev det en liten mellanvecka där vare sig Alexander Björk eller Henrik Stenson kunde haka på i birdieracet. Stenson slutade delad 35:a medan Björk blev delad 48:a.

 

Andra raka för Rose

Text: Martin Strömberg • 2017-11-05
TournyttDylan FrittelliEuropean TourJustin RoseNicolas ColsaertsTournytt
Scroll to Top