5de428949aab3

Tournytt

Engström: ”Jag vet mer hur det går till”

Med majorstarter, landslagsspel och Junior Solheim Cup-deltagande har Julia Engström en hel del rutin trots att hon bara är 16 år gammal. Den här veckan spelar hon på Ladies European Tour och amatören är mer självsäker inför öppningsvarvet.

Jesper Johansson • 2017-10-31

Julia Engström är bara 16 år gammal. Ändå har hon samlat på sig en hel del rutin med tre majorstarter, landslagsspel och Junior Solheim Cup.

Den här veckan är hon och hennes lagkamrat i svenska juniorlandslaget, Amanda Linnér, inbjudna av Annika Sörenstam till veckans Ladies European Tour-tävling. Fatima Bint Mubarak Ladies Open spelas i Förenade Arabemiraten och Julia Engström har varit på plats sedan i söndags.
– Vi har haft några dagar här på plats och tränat och kommit in i klimatet. Det är väldigt varmt här. Det ska bli väldigt kul att spela, säger Engström till svenskgolf.se/wp.

Sörenstam bjuder in supertalangerna till LET

Amatörspelaren menar att tävlingen är större än vad hon är van vid, men hennes förberedelser har inte förändrats trots att det är en start på Ladies European Tour.
– Jag har tränat på hemma och lagt upp schemat som jag brukar göra inför en tävling. Jag har sett den här tävlingen som en vanlig tävling, även om den är väldigt mycket större än vad de brukar vara.
– Det är en tävling i mängden. Förhoppningsvis går det bra, men om det inte gör det kommer det nya tävlingar framöver, säger Engström.

Har dina tidigare starter i majors och andra stora tävlingar gjort att du känner dig mer lugn inför den här tävlingen?
– Ja, jag är inte lika stressad och nervös. Jag vet mer hur det går till väl på plats. Proffsen är jätteduktiga men de är bara golfspelare precis som jag. De andra spelarna är mer m��nskliga nu.
– De är jätteduktiga golfspelare och jag hoppas bli lika bra i framtiden. Men de är människor som gör rätt och fel.

Det kan du lära dig av Julia Engströms sving!

Vad hoppas du på för resultat i veckan?
– Jag är här för att spela så bra som möjligt. Jag har processmål som jag ska försöka följa och gör jag det så kommer resultaten automatiskt.

Trots att november närmar sig är Julia Engströms säsong inte över. En tävling i USA ska spelas och sedan är det dags för en kvaltävling till Ladies European Tour i Marocko.
– Det ska bli kul att spela ett kval och en bra erfarenhet för mig. Om jag lyckas kvala in vet jag inte vad jag gör utan det är ett beslut vi tar då, säger Julia Engström. 

Dokument: En gyllene generation

Scroll to Top